A Phison leleplezte legújabb vezérlőjét, mely igazán brutális sebességekkel vonzaná be a potenciális vásárlókat.

Annak ellenére, hogy még a PCIe 4.0 szabványos SSD-k is is meglehetősen extra felárral sorakoznak a webáruházak virtuális polcain, nem szabad elfelejtenünk, hogy az Intel jelenlegi és az AMD nyáron érkező alaplapjain már az 5.0-ás generáció is ott figyel. Az AMD ráadásul a középkategóriába is lehozná, hiszen a B650-es lapokba is pakolhatunk majd újgenerációs adattárolókat.

 

A gyártók is készülnek már javában a következő nagy ugrása, a Phison a hétvégén leplezte le az első PCIe 5.0 SSD-jét, brutálisan gyors sebességekre számíthatunk majd. A fenti pár másodperces videóban egy CrystalDiskMark által végrehajtott benchmarkot is láthatunk, melyben jól leolvasható, hogy a tesztben szereplő vezérlő 12500 MB/s olvasási és 10000 MB/s írási sebességgel vonzaná magához a felhasználókat.

Itt az ideje az aktív hűtésnek?

Kötelező elem lesz?

 

Éppen a Phison volt az, aki már március végén belengette, hogy a jövőben érkező SSD-knek akár aktív hűtésre is szükségük lehet. Az újgenerációs chipek közel 6 wattal is megdobhatják a háttértárak fogyasztását, melyek a 200-300 wattos CPU/VGA kombók mellett nem hatnak soknak, ám a kis helyre pakolt chipeknél komoly melegedési problémákat is okozhat. A processzorokhoz és videókártyákhoz hasonlóan az SSD-k is a sebességük lassításával igyekeznek orvosolni a melegedést, mely egyet jelentene a PCIe Gen 5.0 adta előnyök teljes elvesztésével. Az ünnepi időszakra már további gyártók is bejelentkezhetnek a megoldásaikkal, hiszen addigra az új Ryzen és Intel chipsetek is tiszteletüket teszik a polcokon.

Hát ez is kiderült – Ekkor búcsúzhatunk el a jól szolgáló PS4-től

https://leet.hu/gyereknap/

×