A Sony legutóbbi beszámo,lóiból kiderült, hogy mikor tervezi nyugdíjba küldeni a hatalmas sikereket elérő PlayStation 4-et.

Sokszor hivatkozunk mi is úgy a PlayStation 5-re, mint újgenerációs konzol, miközben valójában már két éve jelenlegi, vagyis kurrens generációs játékgépnek számít. Ennek talán az lehet az oka, hogy egyelőre nem igazán jönnek az olyan exkluzív játékok, melyek ténylegesen kihasználnák az újabb hardver adottságait, és mert az igazán nagy húzócímek az előző generációra, a PS4-re is megjelentek/megjelennek.

Ennek azonban hamarosan vége szakadhat, legalábbis lehet hallani arról, hogy az elméletileg idén érkező God of War: Ragnarök lesz az utolsó olyan Sony saját gyártású AAA-s alkotás, amely tiszteletét teszi a leköszönő, de remek szolgálatot tevő PS4-en. Persze sokaknak már az is meglepő lehetett, hogy mindeddig kihúzta, amit nem is feltétlenül a chiphiány, mint a PS4-tulajdonosok elképesztően nagy bázisa indukált.

A Sony hamarosan pontot tesz a sikertörténet végére.

A PS4 természetesen nem fogy úgy, mint a PS5, a Sony 2022 végéig egészen biztosan nem állítja még le a gyártását. Sőt, könnyen meglehet, hogy még 2023-ban is gördülnek le a szalagról régebbi hardverek. Az viszont egyre valószínűbb, hogy a Sony

2025 után már semmilyen mértékben nem támaszkodik a régi gépcsaládra.

Screenshot2022 05 26 At10.19.39

Ezt a Sony legutóbbi befektetői beszámolójából tudhattuk meg, amikor a platformonkénti részletes százalékos előrejelzéseit prezentáló résznél az láthattuk, hogy a PS4-et 2025 után már egyáltalán nem tüntették fel. Ez pedig azt jelenti, hogy 3 év múlva – ha nem is teljesen, de – megszűnhet a platform támogatása, és játékok sem nagyon fognak megjelenni rá.

Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy végleg el kell búcsúznunk a szeretett konzoltól! A Sony ugyanis alig egy hónapon belül elindítja a saját Game Pass-szerű játékszolgáltatását, a megújult PS Plust, aminek a legdrágább csomagjában ott figyel a játékstreaming lehetősége. Ennek működéséről még csak keveset tudni, de ha hasonlóval számolhatunk, mint az Xboxoknál, akkor egy jó internetkapcsolattal akár PS4-en is játszhatunk a szolgáltatásba bekerülő újabb játékokkal.

Egy korszak vége: Eljött a PlayStation-exkluzivitás vége?

 

×