A CAD tervrajzoknak hála tökéletes 3D renderek készülhettek.

Kétségtelen, hogy az iPhone X megjelenése óta gyakorlatilag két táborra oszthatjuk fel az Apple rajongókat. Az egyik részük megbarátkozott a készülék előlapján elterülő kamera- és szenzorszigettel, míg a másik tábor alternatív megoldásokkal igyekezné eltüntetni az ikonikussá vált notch-ot. A tavaly megjelent iPhone 13 széria egy fokkal visszafogottabb mérettel érkezett, ám továbbra is meglehetősen nagy szeletet kér magának a kijelzőből, főleg a konkurencia megoldásaihoz képest. Nem titok, hogy az iPhone 14 Pro modell egy kicsit megújított designnal jelentkezne 2022 őszén, április végén már CAD rendereket is megtekinthettük.

Ezúttal az iPhone koncepciók két nagy mestere, Jon Prosser és Ian Zelbo állt össze, hogy a rendelkezésre álló CAD fájlok alapján kirendereljék az iPhone 14 Pro leendő kinézetét magas felbontású, textúrázott képek formájában. A minőség magáért beszél, akár az Apple is csinálhatta volna a lenti képeket.

Nézzük is meg közelebbről, hogy milyen kinézetre számíthatunk az iPhone 14 Pro esetében.

Az iPhone 14 Pro kijelzője a vékonyabb káváknak köszönhetően 6.12 inchre nőhet a korábbi 6.06 átmérőről. A notchot felváltja a két sziget, mely az előlapi kamera mellett a FaceID-hez vagy épp a közelségérzékelőhöz szükséges hardvereket foglalja majd magában.

Az elérhető információk alapján iPhone 14 esetében nem történik érdemi változás, a Pro szériát dolgozza csak át az Apple. Olyan pletykák is felmerültek, hogy a „sima” változatok a tavalyi Apple chipet kapják meg, ám a közösség jelentős része szerint az almás cég ezt már nem merné meglépni. Szeptember-október környékén minden kiderül, addig érdemes pletykaszinten kezelni a fenti képeket is.

Forrás: Notebookcheck

Szintlépés! – Már jövőre jöhet a PS5 Pro és a bivalyabb Xbox Series X

×