A legváratlanabb helyen, egy óriási kínai tech vállalat eseményén derülhetett ki, hogy mikor érkeznek a felfrissített félgenerációs konzolok.

Korábban már nagyon sokat lehetett hallani a legújabb félgenerációs konzolokról, egészen konkrétan a PlayStation 5 Pro és a jelentősen felerősített Xbox Series X játékgépekről, melyeket többen már jövőre, azaz 2023-ra várnak.

Ez a jóslat nagyjából meg is egyezne az előző generációs felosztással, amikor is a PS4 Pro az alapgép után három évvel, 2016-ban került a boltokba, és ugyan a Xbox One X később érkezett, a Microsoft ezúttal semmiképpen sem pozicionálná magát a Sony mögé.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy mindez megerősítést is nyert, látszólag legalábbis a TCL Technology kínai elektronikai vállalatnak a legutóbbi eseményén sikerült leleplezte a Sony és a Microsoft hatalmas meglepetését. A TCL eseményén – lévén számos elektronikai terméket gyártanak – sok dologról szó esett, az egyik panelben azonban egy egészen váratlan képre lehettek figyelmesek a résztvevők.

Az egyik pillanatban ugyanis a színpadra vetített képen a konzolgenerációk masinái tűntek fel, kezdve a sort az Xbox One – PS4 párossal, melyet a 8,5 generációs PS4 Pro és XOX folytatott, majd a jelenlegi gépek, a PS5 és az Xbox Series-ek követtek. Ezzel viszont még nem ért véget a felsorolás,

ugyanis feltüntették a következő félgenerációs megoldásokat is, a PS5 Prót és a bivalyabb Xbox Series X-et is.

Azt nem tudni, hogy mindez csak egy placeholder volt, amíg a valós információkat nem ismertetik a vállalatok, vagy tényleg ismerik az új konzolok megjelenésének ütemtervét, mindenesetre a konkrét leírás nem kevés gyanúra adhat okot. Eszerint az újabb gépek legkorábban már 2023-ban megérkezhetnek, bár könnyen előfordulhat, hogy ez 2024-re is átcsúszhat. Képességeben azonban már sokkal bátrabbak voltak:

az erősebb konzolokban a Radeon RX7700XT GPU duruzsol majd, aminek hála a 4K 60/120 FPS sem lesz álom többé. 

PS5 Pro TCL - 1

PS5 Pro TCL - 2

Hogy mindez igaz-e, azt sajnos nem tudjuk, de eléggé valószínűtlen, hogy a kínai techóriás TCL fals infókkal lép a színpadra csak azért, hogy ezzel csináljon hírverést magának. Sőt, a feltüntetett adatok igen jól egybevágnak a korábbi szivárogtatásokkal, melyekben két nagyon hasonló képességekkel rendelkező újabb Xboxot és PlayStationt festettek le.

Ugyanakkor érdemes a hivatalos Microsoft és Sony bejelentésekig fenntartásokkal is kezelni, hiszen jól tudjuk, hogy a jelenleg is tartó chiphiány miatt még a 2020 végén megjelent konzolokból is hiány van. Persze a vállalatok már megtették a kellő intézkedéseket, hogy növelni tudják a legyártott darabszámot, de még mindig csak hébe-hóba találni PS5-öt és Xbox Series X-et a polcokon.

via – PPE, GamesRadar, The Gamer | Borítókép: The Verge

Ha pedig szóba jött a PlayStation, akkor ez biztosan érdekelhet még:

Ezt kapod a pénzedért: Íme az új PlayStation Plus játékszolgáltatás *közel* teljes kínálata

 

×