Az utóbbi napokban egyre több a probléma a Facebookkal.

Hétfő óta valami nincsen rendben a Facebookkal, ugyanis sokaknál minden ok nélkül elkezdett pittyegő hangjelzéseket adni.

Ez pedig már csak azért is probléma, mert sok olyan mobilon és számítógépen (böngészőben) is elkezdett bejelezni a chatüzenetet is jelző hang, ahol ez ki van kapcsolva, le van tiltva. A HVG is utánajárt a problémának, és kedden meglepetten tapasztalták, hogy az erre vonatkozó beállítás magától aktívra állítódott át. A portál szerint szerencsére az idegesítő probléma orvosolható.

Amennyiben valaki PC-ről használja a közösségi oldalt,  az ide kattintva azonnal az értesítésekre vonatkozó beállításokhoz juthat, ahol a Böngészőkre vonatkozó résznél tudja kikapcsolni. Mobilon a Facebook-alkalmazásba belépve a jobb felső sarokban látható három vonalra kell bökni, majd a beállításokat jelző fogaskerékre, majd az értesítések fül alatt tudjuk résztelesen testre szabni, hogy miről és milyen formában szeretnénk értesülni.

A HVG szerint azonban még így is előfordulhat, hogy megkapjuk a nem kívánt hangjelzést, de erre is vannak megoldások. Az egyik legkézenfekvőbb a rendszerszintű némítás, ez ugyebár PC-n lehet kellemetlen, mivel akkor semmilyen hangot nem fogunk hallani, amit a gépen lejátszunk. Ennél némileg szofisztikáltabb megoldás a böngészőben való oldalspecifikus tiltás, ezzel viszont a Facebookon lejátszott videóknak sem lesz hangja.

Mobilon a készülék beállításai között azonban még jobban finomhangolhatjuk, hogy mely alkalmazásoknak engedjük meg, hogy megjelenjenek az értesítési sávban. Ha a Facebookot és a Messengert lekeverjük, máris nyugodtabb lesz a napunk.

A Facebookos hibák viszont ennyiben még nem merülnek ki. Az  oldalak kezelői vasárnap óta azt tapasztalhatják, hogy az időzített bejegyzések nem kerülnek posztolásra, helyette törlődnek, a beérkezett üzenetekre pedig ha kell, ha nem automata üzeneteket küldözget a rendszer.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a fentebb vázolt megoldások csak ideiglenesek lehetnek, a valódi javítással a Facebooknak kell előállnia. Reméljük erre is hamarosan sor kerül.

Nem menő az IT-szakma? – Csökkent az IT-szakokra jelentkezők száma, informatikushiány van

 

×