Valószínűleg soha senki nem tenne ilyet a saját nehezen megszerzett Steam Deckjével, mindenesetre jó tudni, hogy ennyi mindent kibír a masina.

Amint megjelenik egy új kütyü (jellemzően mobiltelefon), arra a JerryRigEverithing nevű csatorna tulajdonosa, Jerry szinte azonnal ráveti magát, hogy alaposan megdolgoztassa a készülékeket. Ezt általában válogatott kegyetlenkedések formájában kell elképzelni, de természetesen csak a szent cél érdekében, vagyis hogy az anyaghasználaton túl az is kiderüljön, hogy mennyit bírnak a sokszor méregdrága elektronikus eszközök.

A Valve egyre jobbá és jobbá váló kézikonzol-PC hibrid masinájának a strapabírósági tesztjére kicsit ugyan várni kellett, de a napokban végül csak sort kerített rá, és meg kell mondjam, többnyire egészen jól vizsgázott. Az persze aligha valószínű, hogy bárki valaha is ilyen extrém hatásoknak tegye ki a szeretett Steam Deckjét, mindenesetre jó tudni, hogy még az öngyújtó lángjára is tökéletesen rezisztens.

Jerry, ahogyan mindig, úgy ezúttal is a kijelző karcolhatóságával kezdte a tesztet, amit mondhatni sikeresen átvészelt a (frissített, tükröződésmentes) masina, amin az erőteljesebb és mélyebb karcolások látszódtak meg. Itt kiemelte, hogy ugyan a Steam Deck kijelzője ebben szerinte közepesen vizsgázott, minden képernyőnek kell az extra védelem, ezért mindenképpen valamilyen kijelzővédő fólia használatát ajánlja. Ehhez pedig mi is csak csatlakozni tudunk.

Ezután sniccerrel esett a játékgépnek, ami mivel jelentős részében műanyagból áll, testén viselte a sebesülések nyomait. Ezután a gombokból is lemetszett egy kicsit, illetve a touch padba is belekaristolt, de mindkét esetben pozitív volt az eredmény – előbbinek a minőségével kapcsolatban, míg utóbbi egészen jól viselte a megpróbáltatást.

Ezután az öngyújtó lángjával próbálta kiégetni a képernyőt, ami azon a ponton néhány másodpercre feketévé vált, de hamar visszanyerte a képességeit. A videós utána megpróbálta puszta erőből kettétörni a gépet, de az meg sem kottyant neki.

 

Összességében a frissített – maratott – tükröződésmentes kijelzővel ellátott Steam Deck kifejezetten jól vette a strapabírósági teszt ezen részét, és megállapíthatjuk, hogy a műanyag borítása ellenére valóban olyan jó minőségű, mint amilyennek a Valve leírja.

Ár-érték arányban pedig abszolút verhetetlen, hiszen ilyen képességek mellett jelenleg egyetlen konzolon sem érhető el annyi program, mint amennyivel a Steam Decken van lehetőségünk játszani – nagyban köszönhetően az emulátoroknak.

Kiderült, milyen gyorsan adhatod el a konzolod, PC-d és a játékaid Vaterán

https://leet.hu/jbl-bt/

×