Ismét felerősödtek a pletykák az Apple háza táján.

Régóta nem titok, hogy az Apple is szívesen beszállna a kihajtható, összecsukható készülék piacába. A Samsung igazán az élen jár ebben, lassan már a negyedik generáció érkezik a Flip és Fold telefonokból, míg az almás cég erőteljesen a tesztfázis szakaszában járkál csak. Tudatos „lemaradásról” lehet szó, hiszen, az Apple híres arról, hogy a tökéletességre törekedik, nem pedig arra, hogy egy adott technológiát először pakoljon a telefonjaiba.

Április elején kiderült már, hogy 2025-re elkészülhetnek egy olyan hibrid készülékkel, mely egyszerre iPad és egyszerre iPhone is, ám úgy tűnik, hogy más kialakítással is szemeznek az óriáscég központjában, ezúttal annak külső kijelzőjével kapcsolatos pletyka került napvilágra.

Különleges technológiát alkalmazna az Apple, mellyel értékes akkumulátoridőt is megtakaríthatnának!

Ez a technológia nem más, mint az úgynevezett EInk Electoric Paper Display. Ez az Ebook olvasókban megszokott, könyvek lapjaihoz hasonló kijelzőt takarja, ám ebben az esetben természetesen színekkel tarkítva, nem szürkeárnyalatban. Minimális fogyasztásának köszönhetően alkalmas lehetne a dátum, idő vagy értesítések állandó megjelenítésére, így a telefon kinyitása nélkül is hamar értesülnénk a legfontosabb információkról.

 

Éppen múlt hónapban leplezte le a nagyobb frissítési sebességgel rendelkező, akár teljesen fel is hajtható Gallery 3 kijelzőt az E Ink vállalat, mely teljesen ideális lehetne a fent említett feladatokra. A fenti videóban erről tekinthetünk meg pár másodperces bemutatót.

Az Apple a több mint egy évtizede csiszolt iPhone OS és iPad OS rendszereknek köszönhetően hatalmas előnybe kerülhet a többi gyártóval szemben, ha megfelelő módon sikerül ezt ötvözni egy vagy több készülékben. Az előzetes információk 2024-et jelölték meg, mint a készülék(ek) potenciális megjelenési időpontja, ám a friss szivárgások alapján 2025 előtt nem érdemes ezzel kalkulálni.

A borítókép illusztráció.

A fizetős appok mostantól kérdezés nélkül árat emelhetnek az Apple eszközein

https://leet.hu/major/

×