A Windows kiötlője minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust.

A világ negyedik leggazdagabb embere, a Microsoft alapítója és néhai elnöke tegnap egy Twitter-posztban jelentette be, hogy sajnálatos módon elkapta a COVID-19 koronavírust – számolt be róla a CNET.

A techmilliárdos már bőven a veszélyeztetett korosztályba tartozik, hiszen idén tölti a 67. életévét, ezért is örül annak, hogy minden szükséges védőoltást megkapott, ami átsegítheti a betegségen. Gates azt is hozzátette, hogy enyhe tünetei vannak, ezért addig lesz elszigetelve másoktól, amíg teljesen egészséges nem lesz.

Gates egyébként pont egy két héttel ezelőtti interjújában beszélt arról a The Times of Londonnak, hogy azon kévés szerencsések közé tartozik, akik a vagyonukkal nemcsak a saját, de a családjuk számára is segíthettek elkerülni a vírusfertőzést. Akkor azt nyilatkozta a milliárdos, hogy a tökéletes otthoni internete, a magánrepülőgépe, és a gigantikus háza miatt tulajdonképpen nullára tudták csökkenteni a fertőzési kockázatot.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a feleségével közös alapítványukon keresztül dollármilliókat költöttek arra, hogy szegényebb helyekre juttassanak oltóanyagokat – már a koronavírus-járvány kirobbanása előtt. A Bill és Melinda Gates Alapítvány egyébként két év után most ülésezett, amin Gates online vett részt.

Gates szerint a legnagyobb tudományos áttörés, amely segíthetne a világjárvány felszámolásában, a jobb és tartósabb vakcinák lennének;

„A jelenlegi oltóanyagaink nagyon jók abban, hogy megakadályozzák a súlyos megbetegedéseket és a halálozást, de két kulcsfontosságú dolog hiányzik belőlük” – mondta egy januári beszélgetés során. „Először is, nem gátolják meg a fertőzést, és a hatékonyságuk időtartama is korlátozottnak, rövidnek tűnik. Olyan vakcinákra van szükségünk, amelyek megakadályozzák az újrafertőzést, és több évig hatékonyak is maradnak.”

Közel 30 év után véget ér a FIFA-játékok korszaka – Szakít a FIFA és az EA, új utakon folytatják a legendás focis játéksorozatot

 

https://leet.hu/major/

×