A nyári frissítés több fejlesztést, köztük korlátozásokat is hozhat.

Az elmúlt évek során a Microsoft egyre jobban kezdte terelni a felhasználókat az online felhasználói fiókok felé, ám még a legutóbbi, Windows 11 Pro verzióban is lehetőség volt helyi accountot létrehozni. A Home változatból egy ideje már kikerült ennek lehetősége, de a felhasználók leleményessége nem ismert határokat, így azért azt is ki lehetett játszani. Azt már tudjuk egy ideje, hogy a nyári Windows 11 frissítés több újdonságot is hoz majd: fejlődik a tálca, érkezik a drag & drop, de az alkalmazások kinézete is változhat.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft szinte teljesen ellehetetleníti a helyi fiókok használatát!

A napokban megérkezett, egyelőre csak Béta és Dev ágakon elérhető 22616-os Windows Insider Build el is kezdte ennek alkalmazását. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján szinte lehetetlen Microsoft account nélküli fiókot létrehozni, hiszen már az előtt be kell ütnünk ezeket az adatokat, mielőtt elkezdenénk létrehozni a lokális felhasználót. 

A jelenlegi, stabil ágat ez még nem érinti, így bátran frissíthet, telepíthet mindenki, ám nem árt a fenti jelenséggel kalkulálni, hiszen a nyári frissítés minden bizonnyal ezt is magába foglalja majd. Két kivétel esetében nem kell Microsoft fiók: az iskolai és munkagépeket nem érinti majd a változás, ahogy az Enterprise kiadást sem. Abban is biztosak lehetünk, hogy a felhasználók találni fognak megoldást a „problémára”, ám ezek legitimitása erősen megkérdőjelezhető.

Forrás: PCWorld

24 évvel ezelőtt Steve Jobs felment a színpadra, és örökre megváltoztatta az Apple-t

https://leet.hu/major/

×