A Microsoft mérnökei folyamatosan reszelgetik az új rendszert.

A tavaly októberben debütált Windows 11 még nem igazán terjedt el a felhasználók körében. Több oka is van ennek, egyrészt a túlzottan erősre sikerült gépigény sem segített a dolgon, másrészt pedig rengeteg korábbi funkciót is kigyomlált a Microsoft az új verzióból, melyek sokaknak hiányozhatnának. A Notebookcheck információi szerint több Windows 10-es funkció is tiszteletét teszi majd a nyári Sun Valley 2 frissítésben.

Nézzük is, hogy melyek lehetnek ezek!

Tálcát érintő változások

Állítható lesz az „Ajánlott” szekció

A start menü megnyitásakor a kitűzött programok szekció alatt megtalálhatjuk a Windows 11 által javasolt programokat, dokumentumokat is. Nyártól szabadon állíthatjuk majd ezek felosztását, így mindenki a saját szájízére alakíthatja a menüt.

Jönnek a mappák is

Érkezik a fenti menübe a mapparendszer is, mellyel még könnyebben rendszerezhetjük a gyakran használt programokat, saját kategóriákat létrehozva.

Drag & drop

Visszatér a drag & drop

Rengetegen nehezményezték, hogy a Windows 11 feltelepítése után nem működött a tálca ikonjaira való ráhúzás, azaz drag and drop névre hallgató funkció. Aggodalomra semmi ok, a következő frissítésben ez is visszatér a Microsoft operációs rendszerébe.

Ujj-donságok

A Windows 11 tovább erősíti az érintőképernyős beviteli lehetőségeket, rengeteg funkcióval gazdagodnak majd a hibrid laptop és tablet tulajdonosok, sokkal kényelmesebbé válik az operációs rendszer mindennapi használata. Alakul a startmenü, új animációk érkeznek, javul a gesztusvezérlés is.

Te váltottál már Windows 11-re?

Így lehetsz TE az ura a töménytelen Google és YouTube hirdetésnek

https://leet.hu/samsungssd/

×