Hétfőtől akár már Linuxon is mehet a gondtalan LHR bányászás.

Az Nvidia még 2021-ben leplezte le a Lite Hash Rate, LHR névre hallgató algoritmusát. A védelem célja nem volt más, mint hogy visszafogják néhány kriptovaluta bányászásának hatékonyságát a videókártyáikon, hogy több VGA juthasson a gamerek kezére. Az első körben kiválóan működött is az LHR, hiszen körülbelül 50%-os teljesítményt nyújtottak ezek a kártyák a „sima” változatokhoz képest, később sikerült ezt 65-70%-ig feltornászni. Az elmúlt időszakban többször előkerültek olyan hírek, melyek az LHR feltöréséről szóltak, ám ezek kivétel nélkül hamisnak bizonyultak pár nap leforgása alatt.

Úgy tűnik, hogy most valóban sikerrel jártak a programozók, már több bányászprogram is 100%-on tudja pörgetni az LHR kártyákat!

 

Az első alkalmazást, mely képes volt erre a „mutatványra” a NiceHash csapata adta ki pár nappal ezelőtt és egy ideig úgy is reklámozták, hogy egyedül az ő megoldásuk játssza ki teljes mértékben az LHR algoritmusát. Hétfőre már ez is megváltozott, hiszen egyre több bányászprogram fejlesztője jelentette be, hogy az adott programok új verziója szintén támogatja az LHR megkerülését. Az egyik ilyen az NBMiner volt, mely Windows mellett Linuxra is elérhető.

NBMiner

A közösségen belül egyből beindultak a fogaskerek, sokan túl gyanúsnak találják az időzítést. Az elmúlt hetekben folyamatosan javult a VGA kártyák ára, szinte már felár nélkül vásárolhatunk Nvidia és AMD oldalról is, reméljük egy ideig még így is marad.

Éves mélyponton a Bitcoin – Egyre több befektető szedi ki belőle a pénzét

https://leet.hu/major/

×