Ha szereted a Bioshock-sorozatot, kiváltképp az első részt, akkor erre mindenképp szakíts egy kis időt.

Nagyon régóta, már 2007 óta próbálnak összehozni egy élőszereplős Bioshock-filmet, de hiába a játékok zajos sikere és a filmstúdiók érdeklődése, egészen 2022 februárjáig nem jutott egyről a kettőre a projekt. A megfilmesítést végül a Netflix vállalta magára, de az év eleji bejelentés óta túl sokat nem hallani felőle.

Nos, ami a nagyobb cégeknek őrületes költségvetésből nem jön össze, az a A kaliforniai John Burroughs középiskola diákjainak a kisujjából kibukik, akik nem is voltak rest Rapture történetét mindenki előtt élőszereplős formulában musicalként adaptálni. A műsört a márciusi Hart Encore 2022 kórusversenyen adták elő, ahol négy kategóriában nyerték el az első helyet, köztük is a verseny legjobbjainak járó díjat is ők emelhették a magasba.

Az musical ugyanakkor nem követi szorosan a játékok cselekményét, a műfaj adottságai miatt több részen kellett változtatniuk, például Big Daddy-ket sajnos nem fogunk látni harcolni, de azért a Bioshock első részének fontos karakterei, mint például Andrew Ryan, Brigid Tenenbaum, vagy Sander Cohen természetesen feltűnnek.

Ami pedig a dalokat illeti, mindegyik nagyon fülbemászó és találó, de hallani pár olyan feldolgozást is, melyeket Bioshock-kompatibilissé költöttek át. A díszletek és a jelmezek külön megérnek egy misét, hiszen szemmel láthatólag mindent egyedileg készítettek el, így pontosan úgy néznek ki, mint ahogyan a 2007-es kult-klasszikus eredetiben.

Ha van egy kis időd, és rajongsz a Bioshockért, akkor mindenképpen érdemes lehet végigülnöd:

 

5 izgalmas PS-exkluzív, amiket úgy kaszáltak el, hogy még csak nem is hallottál róluk

https://leet.hu/samsungssd/

×