Összeszedtük azokat a nem-kánonbeli Star Wars karaktereket, akikkel eddig csak játékokban találkozhattunk, és nagyon valószínű, hogy ez így is marad.

A Csillagok Háborújának galaktikus univerzuma hihetetlen mélységeket rejt, a Disney valamiért mégsem volt képes kiaknázni azt. Nem úgy, mint a Legendák sorába száműzött összes, már nem a kánon részét képező alkotás, amelyek a felvásárlás előtti mintegy 40 évben virágzottak, legyen szó könyvről, képregényről, vagy videojátékról.

Persze köztük is volt bőséggel értékelhetetlen, vállalhatatlan darab, de ezeket a Star Wars rajongótábora mindig jó érzékkel volt képes kipurgálni. A Disney azonban egyetlen tollvonással mindet eltörölte, ami átszőtte a Jedik és a Sithek univerzumát, úgy pedig egy csomó kifejezetten remek karaktertől vehettünk örök búcsút.

Nem keveset pedig a játékoknak köszönhetően ismerhettünk meg, akik ugyan nem tűntek el végleg, de a galaxis peremére száműzve nagy valószínűséggel sosem térnek már onnan vissza. A Disney néhányat arra is felhasznált, hogy újabb karaktereket alkosson, ami dicsérendő ugyan, de a legnagyobb rajongókat valószínűleg ez nem fogja vigasztalni.

Szerencsére azonban a Star Wars-játékok mindig visszavárják a játékosokat, ezért ha el tudunk vonatkoztatni attól, hogy ezek már nem tartoznak a hivatalos történetek közé, vagyis nem többek egy „fan fiction”-nél, akkor akár jobb sztorikat, hősöket, antihősöket és gonoszokat ismerhetünk meg, mint amilyeneket a Disney kreatívai eddig kitaláltak.

Ezért május 4-e, vagyis a hivatalos Star Wars-nap alkalmából úgy döntöttünk, hogy összeszedjük a legjobb Star Wars karaktereket, akik már nem tartoznak a hivatalos kánonba, vagyis nagy valószínűséggel már nem láthatjuk viszont őket. pedig…

Kyle Katarn

Kyle Katarn egy birodalmi tisztből lett Jedi – bár ő nem szívesen nevezi magát annak. Luke Skywalker egyik legjobb barátja, az újjáépített Jedi-rend egyik legelső mestere, és a Jedi Főtanács tagja lett. A játékosok először 1995-ben találkozhattak vele a Dark Forces első részében, amit sokan egy szimpla Doom-klónnak tartanak, pedig annál jóval több volt. Kyle később 97-ben a második részben tért vissza, ami után már egy új legendás sorozatot, a Jedi Knighttal folytatódott, amit sokan a valaha készült egyik legjobb Star Wars-játéksorozatnak tartanak.

Starkiller – Galen Marek

Galen Marek, sith nevén Starkiller a The Force Unleashead játékok főszereplője, akiben annyira túlteng az Erő, hogy még Darth Vadernek is méltó ellenfele volt. De nem volt ez mindig így: Vader Galent még kiskorában vette magához azzal a céllal, hogy miután kiképezte őt felkutassa, majd eliminálja a 66-os parancsot túlélő jediket. Az ifjú sith harcos azonban egy ponton visszatalált az Erő fényesebbik oldalára, és szembeszállt mesterével, sőt, még a Lázadás létrejöttében is segédkezett.

Mivel a The Force Unleashed második része nem részesült túlzottan jó kritikákban, a története folytatására még akkor sem lett volna túl sok esély, ha a Disney végül nem törli el. Ettől függetlenül egyébként elég szórakoztató program, a története is izgalmas, Starkiller pedig nemcsak egy szerethető hős, de elég vagány dolgokra is képes.

A karaktere kiaknázatlan mélységeit egyébként nem bizonyítja jobban semmi annál, hogy sokat merített belőle a Disney a birodalmi inkvizítorok, illetve Kylo Ren – Ben Solo kitötlésekor.

Dash Rendar

Dash egy kicsit kilóg a sorból, ugyanis Dash elméleti síkon a Disney-kánonban is létezik. Legalábbis voltak rá utalások a Solo: Egy Star Wars történetben, illetve a kísérő könyvében, a Tales from Vandor-ban is, de persze sokat nem érdemes remélni ezekből.

Dash eredetileg az 1996-os Shadows of the Empire-ben tűnt fel, ahol mint Han Solo egyik legnagyobb vetélytársaként ismerhettük meg. Ez amolyan egészséges, már-már baráti versengés volt a két csempész között, hiszen habitusukban nagyon hasonlítanak egymáshoz, de még a hajójukban is felfedezhetünk egyezéseket. Kivéve, hogy Dash valamivel jobb fizikummal rendelkezik, mint Han. Végül mindketten a Lázadók és a Köztársaság oldalán kötöttek ki, aktívan hozzájárulva a Birodalom bukásához.

Darth Revan

Revan talán az a videojátékos karakter, akit még talán azok is ismerhetnek, akik nem kifejezetten ásták bele magukat a Star Wars régmúlt és már eltörölt lore-jába. A sith a Régi Köztársaság egyik leghírhedtebb gonosztevője, akit – jó sith szokásként – tanítványa és egyben legjobb barátja, Darth Malak elárult. A bukott sithről ezután sokan azt hitték, hogy halott, valójában azonban olyan – nagyon is elő – titkok övezik, amelyekről most kár volna lerántani a leplet.

Ha valakit érdekel a legendás sith története, annak bizony végig kell játszania a BioWare kiemelkedő klasszikusát, a Star Wars: Knights of the Old Republic-ot, vagy akár meg is várhatja az Aspyr teljes remake-jét, amiben Revan nagyúr központi szerepet játszik majd.

+ 1: HK-47

Ha pedig szóba jött a Régi Köztársaság, akkor nem mehetünk el szó nélkül az egyik legmenőbb játékbeli karakter, HK-47 mellett. A bérgyilkos droidnak megannyi emlékezetes és vicces egysorost köszönhetünk, amit leginkább azért puffogtat, mert nagyjából mindent utál, ami él és mozog. Kevés olyan robot akad a galaxisban, aki nálánál vérszomjasabb lenne, az organikus ellenfeleket gyakran hívja például „meatbag”-nek, vagyis hústáskának, ezért is jó, ha őt a csapatunkban tudjuk.

Ez a lista természetesen teljesen szubjektív, és egészen biztosan akadnak még olyan nem-kánon játékos karakterek, akiknek lenne rajta helyük. Szerencsére azonban a cikk alatt van lehetőség kommentet hagyni, így leírhatod, hogy te még kiket raknál a fentiek mellé.

Íme az összes készülő Star Wars játék, amire érdemes lesz várni

 

https://leet.hu/samsungssd/

×