Az európai régióban 9 óra környékén élesedik a frissítés.

A várakozásoknak megfelelően szerda késő délután megérkezett a Valorant legújabb frissítése az NA/LATAM régiókba, így a fejlesztők publikálták a teljes patch notes-ot. Az újdonságok, változások egy részét korábban már ismerhettük, ám ezúttal is érkeztek meglepetések. A Jett és Sova nerfeket is jobban kifejtették számunkra, illetve Neonon is finomítottak a Riot Games munkatársai.

Nézzük, hogy mi vár ránk az Episode 4 Act 3 frissítésben!

Fade

A múlt héten leleplezett Fade képében egy új karakterrel bővül a Valorant, melynek képességeit szerdán már részletesen is megismerhettük. Az alábbi képességekkel rendelkezik majd az ügynök:

 

  • Prowler:  A képesség kiküldése után üldözőbe veszi a látókörében lévő ellenséget vagy annak nyomát. Jelentősen beszűkült látótérre és hangzásra készülhetnek ellenfeleink, ha figyelmesek, akkor kilőhetik. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva irányíthatjuk is.
  • Seize: Egy gömböt kapunk a kezünkbe, melyet többféleképpen is eldobhatunk az adott szituáció függvényében. Ekkor egy olyan zónát hoz létre maga köré, mely ellenfeleink HP-ját ideiglenesen lecsökkenti, a hangot eltorzítja, illetve nem tudunk egyszerűen kimászni sem belőle, mert a képesség a zónában igyekszik tartani minket. Néhány képességgel, mint például a teleport kijátszható a Seize.
  • Haunt: Ismét egy eldobható gömbről beszélünk, mely egy rémálomszerű lényt idéz a pályára. A látóterébe kerülő ellenfelek helyét felfedi, illetve azok mozgását is leköveti, melyet vizuálisan is megjelenít a pályán. A képesség 1-2 lövéssel elpusztítható, így kellő óvatossággal kell használnunk.
  • Nightfall – Ultimate: Breach ultimate által ihletett aktiválási mechanizmussal rendelkezik. A Haunthoz hasonlóan követi ellenfeleink mozgását egy ideig, szintén torzítja a hangot, illetve ideiglenesen csökkenti a HP-t is.

Jett

A fejlesztők már korábban ismertették a változásokat, az alábbi módon gyengítették a karaktert:

  • Az alapértelmezett E gomb lenyomása után 0.75 másodperccel Jett Tailwind (Dash) képessége felcharge-ol, ezután 12 másodperc áll a rendelkezésünkre, hogy elhasználjuk a képességet. Amennyiben kifutunk az időből, egyszerűen eltűnik a dashelés lehetősége
  • Két ölés után továbbra is visszatöltődik a képesség, ám szintén a fenti szabályok lesznek érvényesek rá

Neon

  • A korábbi 25%-os visszatöltés mostantól 100% lesz egy-egy ellenfél megölése után
  • Módosítottak a High Gear képességen is. A képesség több energiát követel meg (6.7 egység / másodperc -> 10 egység / másodererc). Neon mostantól jobbra, balra és hátra is tud slide-olni, illetve sokkal természetesebbnek fog hatni a képesség pár apró finomításnak hála
  • A Fast Lane képesség fala mostantól nem sebez

Sova

A Sova nerf sem ér minket váratlanul, ám eddig semmit konkrétumot nem tudtunk a változásokról. Nézzük is őket:

  • Kevesebb ideig használhatjuk az Owl Drone képességet ( 10 -> 7 másodperc)
  • Csökkent a drón HP-ja is (125 -> 100)
  • A Dart Reveal mostantól kétszer fedi fel a megjelölt ellenfél pozícióját a korábbi három helyett
  • Módosítottak a drónnal kapcsolatos HUD/UI feliratokon, jelöléseken is
  • A Shock Dart sebzése is csökkent ( 90 -> 75 )

Ultimate változások

Mostantól Jett Bladestorm, Raze Showstopper és Sova Hunter Fury ultimate képességeinél látjuk, hogy mennyi lőszerünk van még hátra.

Kompetitív változások

Az öt fős lobby-knak az alábbi büntetésekre kell számítaniuk:

    • Ha MINDENKI Iron és Diamond 2 között van:
      • Nincs RR büntetés, ha mindenki a korábban meghatározott rangkülönbségen belül van (Pl. mindenki Silver)
      • 25% RR büntetésre készülhet mindenki, ha valamelyik játékos nem felel meg a korábban meghatározott rangkülönbségnek (Pl. Iron 2 és Diamond 2 egy csapatban)
    • Ha VALAKI Diamond 3-Immortal 3 között van a lobby-ban, de senki sem Radiant:
      • 25% RR büntetés mindenkinek
    • Ha VALAKI Radiant a lobby-ban:
      • 75% RR büntetés az összes játékosnak
  • Kevesebb várakozási idő vár az 5 fős lobby-kra

Új skinekben sem lesz hiány: érkezik a friss Battle Pass és egy új Bundle is!

Cobra

A név nem hazudik. Egy négy variánsból álló, kígyó mintával felvértezett szettről beszélhetünk, Viper maineknek a zöld változat különösen tetszetős lehet.

Hue Shift

A letisztultabb skinek kedvelői sem maradnak tárgyak nélkül, Spectre és Phantom skinekkel is bővül a gyűjteményünk a Hue Shift kollekciónak hála.

.SYS

A fekete-piros mindig ütős kombó, a Valorant designerei is tudták ezt, amikor megalkották a .SYS nevet viselő szettet. Itt is találhatunk populáris fegyvereket a Sheriff és a Vandal képében, de a Bucky és Stinger fegyverek rajongói is elégedetten csettinthetnek.

A melee fegyver

A Battle Pass 50. szintje a fenti fejszét rejti, mely szintén a .SYS kollekcióba tartozik. Nem az első jutalom, mely fejsze képében érkezik, ám még mindig sokkal jobb, mintha egy átskinezett alapkést kapnánk meg.

RGX 2.0

 

Az RGX kollekció második részét is megkapjuk: Classic, Phantom, Operator és Spectre található a csomagban egy pillangókés mellett, így garantált pénzesőre készülhet a Riot Games. A fegyverek darabja 2175 VP lesz, a késért várhatóan 4200-4300 körüli összeget kérhetnek el a fejlesztők, míg a teljes csomagért 8700 VP-t kell feltöltenünk az egyenlegünkre.

Forrás: Valorant blog

Kellemes szórakozást kívánunk az új Valorant szezonban is!

KVÍZ: Kitalálod egy apró nyom alapján, hogy a játéksorozatok melyik részére gondoltunk?

https://leet.hu/samsungssd/

×