Az FPS műfajának egyik legjelentősebb klasszikusa egy zseniális, hiánypótló modot kapott.

Egy egészen zseniális Quake modot szúrt ki a PCGamesN, amely az 1996-os kult-klasszikus akciójátékból egy csapásra egy – nem túl családbarát – LEGO-játékot varázsol. A Block Quake-re keresztelt mestermű egy Kebby_Quake nevű modder legújabb alkotása, aki korábban készített már hasonló marhaságokat, például a játék 25. évfordulójára születésnapi ajándékokra cserélte benne a fegyvereket.

A Block Quake mod azonban nemcsak a halálosztókat, hanem a karaktereket is egyedi LEGO-figurákra cserélte, amelyek megszólalásig hasonlítanak az eredeti karakterekre. A végeredmény pedig abszolút magáért beszél, csak nézzük meg az alábbi játékmenetet, és azonnal megjön a kedvünk egy kis LEGO-deathmatch-re.

 

A zseniális Block Quake modot Kebby itch.io oldaláról lehet közvetlenül letölteni, és jó hír, hogy a leírása alapján több vanilla moddal és motorral (pl. QuakeSpasm, DarkPlacesis) működnie kell, de leginkább azok kompatibilisek, amelyek a játékmenetet, nem pedig a látványt változtatják meg. Emellett a Steames remasterelt Quake-kel is használható,

A tehetséges és láthatólag kifejezetten kreatív modder itt viszont még nem állna meg, és azt tervezi, hogy a klasszikus Quake-ből egy teljes, igazi és hiánytalan LEGO FPS-t csináljon. Vagyis a jövőben olyan módosítások is érkeznek, amelyek Legós hangeffekteket, HUD-ot hoznak, de a tervek szerint számíthatunk teljesen egyedi LEGO-pályákra is.

Telepítési útmutató: 

  • A pak2 fájlt csomagold ki és másold be a fő Quake / ID1 mappába.
  • A Steames Quake Remaster esetében: Nevezd át a Block-Quake pak2-t „pak1”-re, mielőtt a Quake / rerelease / ID1 mappádba helyeznéd. Kapcsold ki a játék megjelenítési beállításaiban a „továbbfejlesztett modelleket”.
  • A mod letiltása vagy eltávolítása: Csak a Block-Quake pak fájlokat helyezd át vagy töröld ki az ID1 mappádból. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik pak fájl tartozik a Block-Quake-hez, ellenőrizd kétszer is a pak tartalmát, amit a PakScape programmal tehetsz meg. A főkönyvtárban lesz egy mappa a Block-Quake mod verziójának címével.

KVÍZ: Kitalálod egy apró nyom alapján, hogy a játéksorozatok melyik részére gondoltunk?

 

https://leet.hu/samsungssd/

×