Az Európai Unio olyan törvény bevezetésére készül, aminek hála a felhasználók bármilyen böngészőmotort használhatnak majd az iOS készülékeken.

Talán az Apple termékeket használók jól tudják, hogy jelenleg az Apple nem teszi lehetővé, hogy az iOS felhasználók bármilyen böngészőmotort használhassanak. Alapvetően ott van böngészésre a Safari, illetve azok különböző átformált változatai, melyek szintén a Safari böngészőmotorját használják a tartalmak letöltésére, megjelenítésére és futtatására. A különböző böngészőgyártók valójában nem saját technológiájukat használják iOS-en. Ez azonban hamarosan megváltozhat.

Az európai digitális piacról szóló törvény megszüntetheti az Apple iOS-böngészői korlátozását.

Ahogy arról a The Register beszámolt, az EU olyan törvényjavaslaton dolgozik, mely a versenyellenes mechanikáktól védi a felhasználókat. Az Apple jelenleg ugyanis megköveteli, hogy az iOS Apple Store-on megjelent böngészők saját WebKit böngészőmotorjukat használják, amely a Safari böngésző alapja. Ez azt jelenti, hogy iOS-en a Chrome, az Edge és a Firefox többé-kevésbé mind a Safari. Ez persze nagy előnyt jelent az Apple számára, hiszen ezzel mindig saját alkalmazásboltja járt jól.

Ez a szabály évek óta fájó pont az olyan riválisok számára, mint a Google, a Mozilla és a Microsoft. Nem versenyezhettek iOS rendszeren, mert mobilböngészőiknek a WebKitre kellett támaszkodniuk, nem pedig saját motorjaikra. Sokan úgy vélik, hogy ez az szabály arra szolgál, hogy a fejlesztőket az iOS-alkalmazások fejlesztése felé terelje, amelyet az Apple irányít.

Az új törvényjavaslat viszont arra kényszerítené az Apple-t az EU-ban, hogy bárki bármilyen böngészőt választhasson iOS rendszeren. Ezzel tehát szabadon lecserélheti mindenki a böngészőmotort, az Apple pedig nem fogja tudni korlátozni az ilyen alkalmazások működését az iPhone-okon, iPad-eken.

Te örülsz a hírnek?

Neked megéri?? – Ennyit költenek a gamerek játékokra életükben

 

https://leet.hu/samsungssd/

×