Kissé hihetetlen, de készül az okosszemüveg, ami elvileg virtuális monitort vetít elénk a térbe, amin filmet nézni, de akár játszani is tudunk majd.

Az elmúlt években már párszor lehetett arról hallani, hogy egy-egy technológiai cég szeretne valamilyen szemüveget készíteni, ami viruális képernyőt, illetve információkat szór az orrunk elé, a térbe. Ilyen projekt volt a Google Glass is, ami aztán kudercba fulladt. A Viture One viszont most futó Kickstarter projekt, ami látszólag megvalósította a lehetetlent.

Ez egy next gen okosszemüveg, aminek célja, hogy monitor nélkül tudj játszani játékokkal, illetve nézhetsz vele filmet bárhol és bármikor.

A Viture techstartup a londoni Layer dizájnügynökséggel fogott össze, így létrejött egy nem nagy méretű, tulajdonképpen dizájnos és divatos szemüveg, amit felvéve egy 3 méteres képernyőn nézheted a filmeket, vagy éppen játszhatsz, amit csak akarsz.

A szemüveg maga vékony és pehelykönnyű, csupán 78 gramm, melyben a megjelenő képernyőt is be lehet állítani, ahogy akarjuk. A beépített hangszóró a szárban kapott helyett, így rögtön hallható minden.

Ha nagyon egyszerűen kell megfogalmaznunk: amikor felveszed a szemüveget, megjelenik előtted egy képernyő, ami kvázi lebeg a térben. Bármilyen furcsa, ez bármilyen fényviszony között használható, minden nagy streaming-szolgáltatóval és játékplatformmal kompatibilis, valamint a többi Viture szemüveggel is. Így akár együtt is lehet játszani úgy, hogy mindenkinek saját óriásképernyője van az orrán.

 

A Viture One mellé készült egy nyakba akasztható kiegészítő is: tulajdonképpen ebben van minden, ami a szemüveget hajtja, és ide kerültek a beállítás-gombok is.

A szemüveg egyébként 5G kompatibilis és használható az otthoni konzolokkal, mint a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X.

A szemüveg által megjelenített képernyő elvileg 1080p felbontásra képes 60 fps mellett. Maga a virtuális képernyő 120″ colos. Íme egy videó arról, hogy mit és hogyan játszik le:

És ilyen menőn néz ki a szemüveg:

Mikor jelenik meg, és mennyibe kerül?

Ha valaki most megrendeli a terméket, akkor kicsit olcsóbban juthat hozzá, de egy szemüveg, attól függően, hogy melyik csomagban kéred, nagyjából 500 és 700 dollár között mozog. Ez nagyjából 190-270 ezer forintot jelent. A legolcsóbb early bird változatok nagyjából annyiba kerülnek, mint egy PlayStation 5 alap fogyasztói ára.

Ha minden igaz, a Viture One elvileg már 2022 év végén szállítva lesz azoknak, akik megrendelik. Neked hogy tetszik ez a szemüveg?

Egy sofőr nélküli Tesla most egy 3 millió dolláros repülőgépbe vágódott bele

 

https://leet.hu/rapoo/

×