Ahogy egy nemrég megjelent példa is mutatja, nagyon sokat érhet számunkra, ha valamilyen ritka és régi gépet találunk a padláson.

Azt persze megszoktuk már, hogy az utóbbi időben nagyon felértékelődtek a retro cuccok. Ha van valahogy egy régi, bontatlan ritka holmi, igen busás áron lehet eladni az online aukciós oldalakon. Én régóta tartogatom a Dragon Ball kártyáimat, hátha van köztük egy ritka és értékes darab. Mások a Pokémon kártyával szerencsések és jó sok pénzt zsebelnek be velük. Nos, még egy régi konzol vagy PC is sokat érhet.

Az eBay-en most egy régi Commodore 65 kelt el, 17, 5 millió forintért.

A Commodore 65 (más néven C64DX) egy prototípus volt, amelyet a Commodore Business Machines 1990 és 1991 között épített. Ez a Commodore 64 továbbfejlesztett változata lett volna, amit visszafelé kompatibilisnek szánták a régebbi számítógépekkel, miközben számos olyan fejlett funkciót kínált, amik közel állnak az Amigához. A processzor órajele közel 3.5x-tel több volt, mint a C64-ben, RAM-ból pedig kétszer annyi, 128 KB volt benne.

A licit egyébként tegnap ért véget, végül valaki több mint 47 ezer eurót, azaz nagyjából 17,4 millió forintot fizet érte. Ha valahol lapul nálunk egy ilyen, azért ez nem rossz összeg érte. Neked van valamilyen régi retro cuccod otthon?

Ezt láttad már?

Mentális jólét: A Pokémon Go segíthet leküzdeni a depressziót

 

https://leet.hu/xiaomi/

×