Egyáltalán nem kell már sokat várni a következő Diablóra, ami nemcsak ingyenes lesz, de egy nem várt platformra is ellátogat.

Amikor a Bizzard 2018-ban a játékosok legnagyobb meglepetésére bejelentette a mobilplatformokra szánt Diablo Immortalt, egészen elképesztő népharag zúdult az akkor még közimádatnak örvendő stúdióra. Igaz, azóta bejelentették a Diablo IV-et, illetve kiadták az egészen jóra sikeredett felújított Diablo 2-t, de az Immortal körüli ellenérzéseket nem voltak képesek eloszlatni.

Pedig egészen érdekes, és egyáltalán nem ördögtől való (hehe) a mobilos Diablo, hiszen más klasszikusok is kaptak hasonló portokat, gondoljunk csak a Call of Duty-ra, a Max Payne-re, a GTA-ra, a League of Legends-re, vagy még nagyon sok másra. Az utóbbi időszak kifejezetten kellemetlen történései mellett pedig esély sem volt rá, hogy az Immortal megítélése megváltozzon, így egészen különöse döntésre szánta el magát a Blizzard.

A mai napon ugyanis bejelentették, hogy a Diablo Immortal nemcsak Androidra és iOS-re, hanem PC-re is megjelenik, méghozzá június 2-án. 

 

A Diablo Immortal emellett a cross-play funkciót is támogatni fogja, ami azt jelenti, hogy a különböző platform játékosai együtt is kalandozhatnak majd. Sőt, elméletileg arra is lehetőségünk lesz majd, hogy a játékot minden platformon ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, vagyis ha esetleg fel kell állnunk a PC mellől, akkor gond nélkül folytathatjuk a játékot a mobilon.

A fejlesztők azonban azt is leszögezték, hogy a PC-s verzió egyelőre még csak egy nyílt béta lesz, tehát nem lesz hibamentes az élmény. Ugyanakkor mindent is tartalmazni fog, amit a mobilos kiadás, vagyis az esetlegesen előforduló problémák technikai jellegűek lesznek.

A Diablo Immortal tulajdonképpen pont olyan lesz, mint a sorozat többi darabja. Hat karakterosztály közül – Barbár, Keresztes, Démonvadász, Szerzetes, Nekromanta és Mágus – közül választhatunk, és természetesen lesz egy központi történet is, amelyet nyolc különböző zónán ismerhetünk meg. Maga a sztori egyébként a Diablo 2 és a Diablo 3 eseményei között játszódik, szóval érdemes lehet elővenni a Resurrectiont előtte.

A Diablo Immortal elméletileg ingyenes lesz, sőt, fejlesztők elmondása szerint a játékot még évekig tervezik különböző extra tartalmakkal és küldetésekkel támogatni, szintén teljesen ingyenesen. Mikrotranzakciókra pontosan ezért érdemes számítani, de ezekről még túl sokat nem tudunk (tippre egyedi kinézetek, erősítő italok, fejlődést segítő boostok stb.).

A Blizzard szerint a Diablo Immortal a hardcore rajongók véleményével szemben már most őrületes siker, hiszen több mint 30 millió játékos regisztrált elő rá minden platformon, hogy a játék megjelenésekor azonnal hozzáférést kapjanak. Számukra egy megjelenési ajándékkal is kedveskednek, és minden játékos megkapja a lenyűgöző Horadrim kozmetikai készletet.

Ha pedig még többet szeretnél megtudni a Diablo Immortalról, akkor a Game Informer jóvoltából több mint 20 percnyi új – PC-s és mobilos – játékmenetet nézhetsz meg:

 

Most már egy ócskavas PC-n is játszhatsz a God of Warral

 

https://leet.hu/xiaomi/

×