Általában nem a gamerek az első demográfiai csoportok, akikre a politikusok gondolnak, amikor indulnak a választásokon, de Emmanuel Macron más.

Általában a politikusok és a gamerek kapcsolata csak akkor merül fel, mikor azon megy a vita, hogy a játékok erőszakossá teszik a fiatalokat. A politikusok általában szeretnek felszólalni a játékok káros hatása mellett, ám kevés politikus áll ki mellettünk.

Nem úgy a francia elnök, aki kész ígéreteket tenni a gamereknek is.

Franciaországban az elnökválasztás kellős közepén tartanak, aminek tétje, hogy ki irányítja az országot a következő öt évben. A végső szavazásra most vasárnap (április 24-én) kerül sor, és Macron jelenlegi elnököt állítják szembe az ellenzéki Marine Le Pennel. Kettejük között szoros a verseny. A szavazás utolsó fordulójában, ahol minden jelölt kaphatott szavazatot, Macron a szavazatok 27,8%-át kapta Le Pen 23,1%-ához képest.

Franciaország a játékipar egyik jelentős szereplője, ahol a lakosság több mint fele gamernek vallja magát. A Crypto és a BigWhale technológiai webhelynek adott interjújában Macron kifejtette, hogyan fektetne be a játékpiacba, ha újraválasztják.

„Nálunk vannak a legjobb tehetségek. Kötelességünk olyan környezet megteremtése, amely arra ösztönzi őket, hogy Európában maradjanak” – mondta.

Bár az elnök elismeri, hogy ő maga nem egy aktív gamer, de tudja, hogy az olyan francia cégek, mint a Ubisoft, a Quantic Dream és a Voodoo „hatalmassá” teszik az országot a játékiparban. Ez az oka annak, hogy a jövőben többet szeretne befektetni a játékiparba.

A legnagyobb ígéret azonban az volt, hogy a jövőben több esport tornát kíván rendezni.

„Nem feledkezem meg az esportról sem. Ebben a tekintetben történelmi lehetőségünk van: a 2024-es olimpiai játékok. Rajtunk múlik, hogy teljes mértékben kihasználjuk-e a kapcsolatot a két világolimpia között azáltal, hogy megrendezzük a világ legnagyobb sporteseményeit: a CS:GO Majort, a Worlds-öt a League of Legends-ben és a The Internationalt a Dota 2-ben. Ha a franciák megbíznak bennem, amint megválasztottak, dolgozni fogok rajta” – tette hozzá.

Szóval úgy tűnik, ha Macron nyer, több esport verseny lesz Franciaországban.

Ezt láttad már?

Ekkor jön Magyarországra a PlayStation “Game Pass-gyilkos” szolgáltatása

 

https://leet.hu/husvet/

×