A Homo floresiensis néven ismert humanoid faj Gregory Forth nyugalmazott etnobiológus szerint még életben van.

floresi ember (Homo floresiensis), gyakran használt, nem hivatalos neve a Gyűrűk Ura félszerzeteire utalva hobbit, az emberfélék családjának egy feltételezett és feltétezetten kihalt faja, amelynek fosszíliáit az indonéziai Flores szigetén végzett ásatások során tártak fel.

Apró termet, valamint méretéhez képest a Homo sapiensnél kisebb agy jellemzi. Lehet életben van?

 

 

Legalábbis ezt állítja a TweakTown, ami szerint egy könyv is íródik most arról, hogy többen látták a Hobbitok egy-egy példányát korunkban.

A faj maradványait először Mire Morwood néhai antropológus találta meg 2004-ben az indonéz Flores szigeten. A Flores Indonézia egyik jelentősebb szigete Jávától keletre, a Kis-Szunda-szigetek szigetívének része. Elnevezése a portugálból vagy a spanyolból ered, jelentése ’virágok [szigete]’. A talált csontok a pleisztocén korszakból származnak, a legutóbbi geológiai korszakból, amely körülbelül 11 700 évvel ezelőtt ért véget, és körülbelül 2580000 évvel ezelőtt kezdődött.

A fajról azt hitték, hogy kihalt, és felfedezése idején kicsiny termete miatt „hobbitnak” nevezték. Forth szerint a Lio nevű helyi törzs találkozott egy kis lénnyel, amelyről úgy véli, hogy a Homo floresiensis faj tagja lehet, amelyet a Majom és az ember között című, hamarosan megjelenő könyvében ír le.

„A könyv megírásával az volt a célom, hogy megtaláljam a legjobb magyarázatot – vagyis a legracionálisabb és empirikusan legjobban alátámasztott – a lényekről szóló beszámolókat. Ezek közé tartozik több mint 30 szemtanú beszámolója, akikkel közvetlenül beszéltem. Arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb módja annak, hogy megmagyarázzam azt, amit mondtak nekem, hogy egy ősi faj maradt fenn Floresben a mai napig vagy egészen a közelmúltig” – írta Forth a The Scientist magazinban.

Ezt láttad már?

Ennél a szolgáltatónál a leggyorsabb a mobilnet most Magyarországon

 

https://leet.hu/husvet/

×