Az easter eggek eredetileg a fejlesztők forradalmaként kerültek a a játékokba, mára viszont önkifejezés és kedveskedés is lehet a játékosok felé. Vagy akár jól rád is ijeszthetnek velük.

Tudtad-e, hogy az első videojátékban elrejtett ténylegesen easter eggnek nevezett titka a játék fejlesztőjének neve volt? Na és azt, hogy mindezt bosszúból rakta az alkotásába?

Az easter eggeknek – legalábbis ahogyan mi gamerek hívjuk őket – különösen nagy és szerteágazó történetük van. Warren Robinett tudna is mesélni, hiszen az ő legendájával vette kezdetét a fejlesztők között az, hogy titkokat rejtsenek el a játékaikban. A játékfejlesztés hajnalán ez amolyan forradalom volt a kiadóik ellen, akik rendszerint a porba sem nézték őket, ami érthető módon nem kifejezetten volt a fejlesztők ínyére.

Miután sikeresen kiharcolták maguknak a tiszteletet, az easter eggek nem tűntek el, sokkal inkább átalakultak, és amolyan önkifejező eszközzé váltak. Ilyen formában a fejlesztő egy apró dolgot csempészhet a játékba a személyiségéből, az érdeklődési köréből, a rajongásából, esetleg tiszteleghet vagy „tiszteletlenkedhet” mások előtt – vagy mindez egyben.

Ha pedig úgy gondolja, akár jól be is fingathatja a gyanútlan játékost!

Nem vicc, tényleg akadnak olyan elrejtett titkok – easter eggek, melyeknek kifejezetten az a célja, hogy a lelket is kiijessze a játékosból. Ilyen, és ehhez hasonló bekakilós titkokból szedett össze nektek Dani egy párat, amiket az alábbi videóban jól meg is mutat nektek, hogy ha esetleg belefutnátok valamelyik játékban, akkor ne hívjatok azonnal papot. ->

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×