A legkeményebb rajongó 292 alkalommal ült be a moziba a legújabb pókmozira, amivel be is került a Guiness Rekordok Könyvébe.

Mostanra talán már csak kevesen vannak, akik ne látták volna a minden eddigi Pókembernél, de még talán a vártnál is nagyobb sikereket elérő Pókember: Nincs hazautat, amelyben a három filmes pókfej, Andrew Garfield, Tobey Maquire és Tom Holland együtt mentik meg a világot

A Disney-Marvel mozija bődületes kasszasiker lett, aminek sikerült az, ami az új Star Wars-trilógiának nem: nemcsak az avatatlan nézőknek nyújtott önfeledt szórakozást, de egyben maradéktalanul beváltotta a legnagyobb rajongók legvadabb álmát is. Ezért nem is nagyon csodálkozhatunk, hogy voltak páran, akik egynél több alkalommal váltottak jegyet az elmúlt évek egyik legszuperebb szuperhős mozijára.

Ez az átlag szintjén maradva 1-2, maximum 3 vetítést jelent, míg a hardcore-abb arcok akár még ennyiszer is beülhettek a termekbe. Aztán ott van a legendary szint, aminek a létezéséről is csak azért tudunk egyáltalán, mert bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe.

A floridai Ramiro Alanis december 16-tól kezdődően egészen március 15-ig összesen 292-szer nézte meg elejétől a végéig az új Pókembert, ami 720 órának, majdnem egy teljes hónapnak feleltethető meg. 

Tom Holland and Ramiro pose with the scarf of Ramiro's favourite football/soccer team, Tigres UANL

Ramiro Alanis és Tom Holland

Alanis három hónapon keresztül egymás után nézte meg a filmet újra és újra, amíg a mozik műsoron tartották. A férfi szerint csak jegyekre 3400 dollárt, mintegy 1,1 millió forintot költhetett. A rekord felállítása azonban egyáltalán nem volt olyan egyszerű, ugyanis a Guinness-szabályok szerint a vetítéseken a filmet teljesen az elejétől, teljesen a végéig meg kell néznie, úgy, hogy nem nézheti a telefonját, nem mehet ki a mosdóba, és nyilván nem aludhat el közben. Az ilyen kényszerű szünetek miatt például utólag levontak 11 órát, vagyis lazábban véve több mit 300-szor nézte meg a Pókfejeket.

Alain szerint mindez a feltételezésekkel ellentétben tényleg embert próbáló mutatvány, hiszen többször is egymás után négyszer nézte meg a filmet, amitől nemcsak a feje fájdult meg, de nehéz  volt összeegyeztetni ezt a munkájával és a magánéletével.

A rekorddal egyébként konkrét célja is volt, korábban ugyanis ő állította fel a legtöbb moziban megtekintett film Guiness-rekordját, amikor 191 alkalommal nézte meg a Bosszúállók: Végjátékot. Ezt azonban 2021-ben Arnaud Klein döntötte meg, miután 204-szer látta a mozikban a Kaamelott: Az első rész című francia fantasy komédiát. A Pókember: Nincs hazaúttal viszont visszaszerezte a címet, és azt tervezi, hogy addig meg is tartja, amíg bírja szusszal.

via – Gizmondo

Egy bizarr japán anime főcíme lett Jolly legendás Bulikirály száma

 

https://leet.hu/husvet/

×