Mivel itt a Húsvét, bemutatjuk a kedvenc nyusziainkat a videojátékok világából.

A nyuszik ma már mindenütt jelen vannak a modern popkultúrában, de mi most persze azért vesszük elő őket, mert itt a Húsvét. Gondolom senkinek nem meglepő, hogy azt szeretnénk bemutatni, hogy a nyuszik milyen módon jelennek meg a videojátékok világában.

Különböző formájúak és méretűek és nem mind aranyosak. Íme, a nyolc leghíresebb videojáték-nyúl.

ROBBIE THE RABBIT – Silent Hill

Egy váratlan fordulattal és egy fura nyuszival indítjuk. Lehet, hogy ismered ezt a kísérteties valamit a Silent Hillből, a neve Robbie, a nyúl. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy néhányan emlékeztek rá a rémálmaitokból. Ami azt illeti, az egész játék rémálomszerű, de megérte végigjátszani.

BUCKY O’HARE

Valószínűleg minden NES-rajongó emlékszik a Bucky O’ Hare-re, a zöld nyuszira, akivel idegen bandákat kell elpusztítani. Bucky eredetileg képregényhős volt a ’70-es évek végén, de de később máshová is eljutott, beleértve a videojátékokat is.

SUPER MARIO NYULAK

Az idegesítő nyuszik csoportját képviselik a Super Mario nyulak, melyeket talán leginkább a Super Mario 64 DS-ben játszott szerepük miatt ismerhetünk. Kulcsokat loptak el tőlünk, amiket kénytelenek voltunk visszaszerezni, néhány törött kontrollert biztosítva. Lehet, hogy cukik, de bosszantók is.

WIGGLYTUFF – Pokémon

Nem mehetünk el a Pokémonok mellett sem, amik persze nem hivatalosan állatok, de azért sok hasonlít egy-egy létező lényre. Wigglytuff például egyértelműen egy rózsaszín nyuszi kinézetű Pokémon, aki először a „Pokemon Red and Blue” játékban jelent meg. Wigglytuff lenyűgöző énektudásáról is ismert.

PEPPY HARE

A Star Fox egy űrhajós, lövöldözős akció-kalandjáték-sorozat, amelyet a Nintendo készített még 1993-ban. A játékban megismerjük Peppy-t, aki Fox McCloud mentora és jobbkeze.

RAVING RABBIDS

Őrültek, de imádnivalók. Ezek a nyuszik kezdetben a híres Rayman videojáték-sorozat mellékszereplői voltak. Mondanom sem kell, hogy annyira őrültek, hogy saját hírnevet szereztek maguknak.

OSWALD THE LUCKY RABBIT


Végre egy igazán vicces nyuszi. Oswaldot, a szerencsés nyulat eredetileg a Disney készítette jó régen, és persze azóta a videojátékokba is bemerészkedett. Lehet, hogy ismered ezt a kis fickót az Epic Mickey franchise-ból, de megjelenése több évtizeddel megelőzi a videojátékok korát: 1927.

JAZZ JACKRABBIT


Mr. Jazz Jackrabbit a korai platformjátékok egyik híres alakja, aki végtelen szórakozást hozott néhány játékos generációnak. Azok az idők voltak, amikor a játékokat az alapszínek okos használatával varázsolták nagyszerűvé, nem pedig a divatos 3D trükkökkel. Nem mintha ezekkel bármi baj lenne, csak az adott old-school báj az, amit soha nem lehet megismételni.

Neked melyik a kedvenc videojátékos nyulad?

Ezt láttad már?

Készült egy alkalmazás, ami fizet azért, ha nem iszol és nem drogozol

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×