A Microsoft nem ül a babérjain, folyamatosan dolgoznak a háttérben.

A Windows 11 következő nagy frissítése, mely a Sun Valley 2 nevet viseli, egyre közelebb áll a végleges, széles körben is kiadható állapotához. A Windows Insider tagok gépére folyamatosan érkeznek az újdonságok, így a többiek előtt kipróbálhatják és tesztelhetik azokat. Március elején felmerült már, hogy több változás is érkezhet a Windows beépített fájlkezelőjébe, ám akkor még csak meglehetősen bonyolult módon lehetett aktiválni azokat. A pár napja megérkezett, 22593-as buildnél azonban már nincs szükség ilyenekre, módosítások nélkül is kipróbálhatják a fejlesztéseket.

Nézzük is, hogy milyen módon bővül az Explorer / Fájlkezelő!

A Windows 11-ben kivették a mappák előnézeti képét, ám a Sun Valley 2 ismét elhozza azokat a felhasználók gépeire. Így pár pillanat alatt eldönthetjük, hogy mely mappát szeretnénk megnyitni, hiszen láthatjuk azok tartalmát.

Sokan kritizálták a beépített fájlkezelőben, hogy a manapság szinte mindenhol alap füles megoldás helyett külön ablakokokkal kell szórakozni 2022-ben is. A Microsoft hallgatott a visszajelzésekre, így a frissítéssel ez a funkció is élesedik majd.

Kicsit átalakul a „Gyors elérés” menü is, ezentúl nem kitűzés címszó alatt kerülhetnek oda a mappák, hanem kedvencnek jelöléssel. Ezen kívül a Fájlkezelő javaslatokat is tesz majd nekünk egy-egy állomány megosztásánál, így a gyakori kontaktoknak pár pillanat alatt átdobhatjuk az adott dokumentumokat, képeket.

Mit szóltok az újdonságokhoz?

Forrás: WindowsLatest

Flagship VGA-t kötöttek a Steam Deckre – A gaming világ új fejezete?

https://leet.hu/shop/newmerch/

×