Az egy dolog, hogy saját játékvezérlőkön dolgozik az Apple, de vajon mennyibe fognak kerülni?

Sokaknak talán furcsának hathat, de az Apple viszonya a játékiparral egyáltalán nem olyan távoli. Annak idején, még a Microsoft előtt például ők szerettek volna konkurenciát állítani a Sony-nak és a Nintendónak (és a SEGA-nak), de az Apple Pippin finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A videojátékos lendület az első iPhone megjelenésével támadt fel, köszönhetően az erős mobil-hardver, de legfőképp az érintőképernyő adta teljesen új lehetőségeknek. A nagyobb ligába persze már nem feltétlenül neveznének be, de a mobiljátékos piac egy részét szépen lefedik az Apple Arcade szolgáltatással.

Valószínűleg erre a piacra szánják a legújabb ötleteiket is, a saját gyártású almás kontrollereket, melyek szabadalmára a Patently Apple figyelt fel. 

Ezek alapján kiderült, hogy az Apple többfajta játékvezérlővel kísérletezik, de alapvetően mindegyikkel a mobilos játékosokat céloznák. Az egyik egy Nintendo Joy-Con-hoz (vagy a Backbone One és a Razer Kishihez) hasonló, a telefon vagy tablet oldalához csatlakoztatható két fél-irányító, ami az egyik legkompaktabb módja a játéknak. Ez állítólag iPhone-nal és iPaddel is kompatibilis lenne.

Apple patent shows a game controller for iPhone and iPad.

A másik szabadalom ugyancsak a Nintendóhoz fordul sütnivalóért, de csatlakoztatva az iPhone-hoz minimum hozhat egy kis Nindendo DS ízt a szánkba. Ez lényegében egy összecsukható tok, aminek az egyik fele a telefon támasza, az alsó, kinyitható része pedig egy kijelző lenne, rajta a játékhoz szükséges gombokkal. Ez kizárólag iPhone-nal működne.

A harmadik szabadalom egy jóval klasszikusabb kontrollert mutat, ami nagyban hasonlít az Xbox és a PlayStation irányítóira, annyi különbséggel, hogy egy speciális kapcsoló is kerülne rá, amellyel beállítások között váltogathatnánk, vagy hívásokat fogadhatunk. Mivel ezt bluetooth segítségével párosíthatjuk az eszközökhöz, egészen valószínű, hogy szinte minden Apple termékkel kompatibilis lesz.

standalone apple controller patent image

Hogy ezt az Apple pontosan mikor dobná piacra – már ha boltokba küldené egyáltalán, azt nem tudni, mindenesetre nem ez lenne az első eset, amikor almás kontrollerekről pletykálnak. Két évvel ezelőtt is szóba kerültek már a saját játékirányítók, de akkor ehhez nem párosíthattunk konkrét szabadalmakat.

Az mindenesetre egyre biztosabbnak tűnik, hogy minimum elővették a ötletet, ami az Apple Arcade fényében egyáltalán nem volna meglepő, ha végül testet öltene. Ha viszont ez tényleg megtörténik, akkor az Apple-t ismerve érdemes lehet felkészülni rá, hogy néhány külsős eszköz a későbbiekben elveszítheti az iOS-támogatását.

via – 9to5mac, TNW

Problémák adódtak az Apple 800.000 forintos monitorával

https://leet.hu/shop/newmerch/

×