A büszke ragadozó az átdolgozását követően lassan a top lane és a jungle egyik alapválasztása lesz.

Rengar több mint egy évig volt a Riot radarján, mielőtt az átdolgozása végül a LoL 12.6-os javításával megérkezett. Miután számos iteráción ment keresztül, végül megkapta a kiérdemelt mini reworkjét.

A Rengar mainek számára ez egy álom volt. Miután a bajnok évekig csak a mellékvágányon volt, most határozottan beugrott a League of Legends meta világába.

A statisztikákat lebontva, a LoLalytics szerint Rengar pickrátája gyakorlatilag megháromszorozódott az előző frissítés óta a LoL 12.6-os patchig. Junglerként a játékok 6,44%-ában, top lanerként pedig 2,24%-ában választották – a 12.5-ös patch 2,45%-áról és 0,81%-áról.

A győzelmi aránya is kissé megnőtt minden rangon, 47% körüli értékről 48,5%-ra. Mivel a Riot eredeti szándéka az volt, hogy Rengart könnyebben megtanulhatóvá tegye, az általános win arány buff vitathatatlanul sikeresnek tekinthető.

A nagy változás azonban a magas elóban tükröződik. Diamond+ szinten a Rengar elképesztő 52,65%-os győzelmi aránnyal büszkélkedhet a jungle-ben, és a bajnoki meccsek több mint egynegyedében bannolták.

Még nem választották ki kompetitív játékban, de ez lehet csak idő kérdése.

Bár a Rengar mainek megosztottak voltak a változások miatt, összességében ez visszahozta a Pridestalkert a metába. Néhányan sajnálták a Q stacking mechanika elvesztését a növényeken, hogy bónusz Ferocity-t építsenek, de a bónusz tornyok elleni alaptámadás sebzés egy top lane bestiává tette őt, amely hatékonyan siegelhet.

A 2022-es MSI közeledtével van rá esély, hogy Rengar a 2020-as világbajnokság óta először léphet fel nemzetközi League of Legendsben (2017 óta csak kétszer játszottak vele, a 2019-es világbajnokságon pedig még egyszer, egyetlen meccsen).

Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy Rengo még egy ideig a League meta világában marad.

Swain is kap egy kis szeretetet:

Jön a Swain mini-rework – Átdolgozzák Noxus legfőbb tábornokát

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×