Zaun szikrája 2022-ben eddig uralta a profi ADC metát, ugyanis ez a patch szó szerint kinyírja a bajnokot.

A Riot Games több bajnokot is célba vesz buffokkal és nerfekkel a 12.7-es patchben. Bár több mint egy tucat bajnoknál lesz olyan, akinek a 12.7-es patchben növelik vagy csökkentik az erőszintjét, egyetlen bajnok sem kap olyan súlyos változásokat a patchben, mint Zeri.

Mind a négy aktív képességét, valamint az alapstatisztikáit érintő nerfek érkeznek, így Zaun szikráját a Riot gyakorlatilag kibelezi, ahogy a 2022-es League szezon a félidejéhez közeledik.

A League vezető bajnok tervezője, August Browning által kiadott frissítésben felfedték Zeri közelgő nerfelésének részleteit.

Mindenekelőtt Zeri alap AD-je és szintenkénti AD-je egyaránt csökken a 12.7-es javításban. A védekező képességét is célba veszik, mivel az alappáncélja 22-ről 20-ra csökken, míg a szintenkénti HP-ját 90-ről 95-re növelik.

Zeri jellegzetes képessége, a Burst Fire (Q), alapsebzése minden fokozaton csökken a 12.7-es javításban, és a képesség csak egyszer alkalmazza a találati hatásokat. Emellett az Ultrashock Laser (W) alapsebzése minden rangon csökkentésre kerül, de a skálázási tulajdonságai az AD és az AP révén megnövekednek, mint ellenintézkedés.

 

Zeri közelgő változásai „minden buildet érintenek”. Zeri ultimateja a 12.7-es patchben a Riot szerint „lassabban és következetesebben” fog stackelni, mivel a bajnok többé nem kap több stacket a Burst Fire-en keresztül, amikor több ellenséget talál el a képességgel – bár a kritikus találatok dupla mennyiségű stacket fognak adni a jövőben.

Zeri nyers sebzésének a közelgő patchben történő csökkentésén túlmenően a Spark Surge (E) képességének cooldownja 23 másodpercről 28 másodpercre nő az első rangon, és végül 22 másodpercre csökken a maximális rangon.

Egy kis profi statisztika. 

Zeri az idei év eleji megjelenése óta az egyik legerősebb, legtöbbet vitatott bajnok a profi ligában. A bajnok 68 százalékos pick/ban aránya a második legmagasabb a bajnokok között a játék négy fő profi régiójában ebben a szezonban a Games of Legends nevű League-statisztikai oldal szerint.

Ezek a Zerihez kapcsolódó változások a tervek szerint a League 12.7-es frissítésével lépnek életbe, amely a játék patch-menetrendje szerint április 13-án jelenik meg.

Mit gondoltok, ez lesz az utolsó szög Zeri koporsójába?

Jön a Wukong, Lillia és Karthus buff – A Riot rendesen felrázza a jungle metát

https://leet.hu/samsung/

×