A 2022-es év sem indul a legsimábban, ám ezek a játékok segíthetnek elterelni a gondolataidat.

Nem túlzás azt állítani, hogy a videojátékok tekintetében 2022 remekül indul. Még csak tavasz van, de máris közel egy tucat olyan játék jelent meg, amely könnyen a 2022-es év legjobbjai közé sorolható. Az alábbiakban egy átfogó lista következik azokról a játékokról, blockbusterekről és indie-kiemelkedőkről egyaránt, amelyek máris nyomot hagytak maguk után.

Rendben, ennyi elég volt. Íme, sorrend nélkül, 2022 legjobb játékai.

Shredders

A Shredders nem egy snowboardos játék. Ez maga a snowboardozás. A Shredders egyértelműen a Skate-hez hasonló akciósport-sikerekből merít ihletet, a bal hüvelykujjal mozgatod a tested, a jobbal pedig a deszkádat, amit nehezebb elsajátítani, mint a „nyomd meg az A-t az ugráshoz”, de nagyságrendekkel hitelesebb. Ha egyszer belekerülsz a flow-ba, nem fogod elhinni, hogy mennyit is játszottál a játékkal.

 

Játszható: PC, Xbox Series X

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 5 óra, nem számolva azt az időt, amit a stáblista lejátszása utáni szórakozással fogsz tölteni.

Norco

A Norco egy dél-gótikus point-and-click kalandjáték, amely olyan írói minőséget képvisel, amilyet videojátékokban túlságosan ritkán látni. A játéknak egy nagyon érdekes, és nem mindennapos sztorija van, amit iszonyat jól meséltek el, és emellett a játék lenyűgöző pixel-arttal rendelkezik.

 

Játszható: PC és Xbox

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 7 óra

Horizon Forbidden West

A Horizon Forbidden West az úgynevezett „térképes játékok” csúcsa. Hogy ne értsd félre, ez egyértelműen bók és eladási szempont, még akkor is, ha kiégett a formátum. A Horizon világának – az amerikai nyugat posztapokaliptikus változatának – szinte minden pontját érdemes felfedezni, mivel egy meglepően összetett taktikai minijátékra, akár egy lebilincselő mellékküldetés-lánc első küldetésére bukkanhatsz. Aztán ott van az ötletes harcrendszer, amely a játékok őskori vadállatokról mintázott robotokkal állít szembe, mindezt egy igazán őrült történet meséljen el a hátterében.

Azonban érdemes lehet kipróbálni a játék első részét, hogy teljes legyen a történet.

 

Játszható: PS4, PS5

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 52 óra

Elden Ring

Az Elden Ring nem egy olyan játék, amely gyengéden simogatja a fáradt válladat, hanem egy olyan, amely démoni majomként kapaszkodik a hátadba. Ám ez a kihívás az, amibe érdemes neked is belekapaszkodnod, hogy megmutasd azoknak a fránya bossoknak, hogy miből is faragtak.

A játék rengeteg különböző buildel rendelkezik, és a fegyverek választási lehetősége sem elhanyagolható szempont.

https://www.youtube.com/watch?v=9eaEQzuLBfw

 

Játszható: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 52 óra

Destiny 2: The Witch Queen

A Destiny 2: The Witch Queen a sorozat eddigi legjobb kampányát kínálja, tele olyan pillanatokkal, amelyek a Doom Eternal és a Halo Infinite példájával vetekednek, sőt, némelyik még felül is múlja azokat. Ez az a fajta kiegészítő, amely emlékeztet arra, hogy milyen volt a Bungie a régi szép időkben.

A kiegészítőt személyesen megvettem – mint az összes többit, és ajánlani tudom régi, visszatérő és új játékosoknak is.

 

Játszható a következő eszközökön: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 13 óra, ami csak a kampányt foglalja magában. Ezen kívül a játékidő szinte végtelen.

Far: Changing Tides

Egy világvégéről szóló játékhoz képest a Far: Changing Tides figyelemre méltóan nyugodt. Névtelen főhősként az a feladatod, hogy bejárd a vízzel elárasztott apokalipszis világát. A célod pedig az, hogy a képernyő jobb oldala felé haladj, az akadályoktól függetlenül.

 

Játszható a következőkön: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 6 óra

Vampire Survivors

A Vampire Survivorsnak minden jog szerint nem kellene ilyen jónak lennie, mint amilyen. Egyértelműen a Castlevania esztétikáját nyúlja le; unalmas, tömbszerű felhasználói felületet használ, amely inkább mobileszközökre való; és nem sokat kér a játékostól azon kívül, hogy denevérek, zombik és más különféle ghoulok végtelen hordáin menjen keresztül. Mégis, a Vampire Survivors talán a 2022-es év egyik legjobb játéka lehet eddig. A Vampire Survivors erőssége a szinte állandó dopaminlöketben rejlik. Tökéletes játék, hogy elővegyük egy unalmas munkahelyi megbeszélésen. Kevés olyan élmény van manapság a játékokban, ami annyira kielégítő, mint a képernyő megtisztítása a rossz fiúktól, a láda kinyitása, és a tárgyak és az arany elárasztása.

 

Játszható: PC

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 11 órától

Triangle Strategy

A Triangle Strategy egy magával ragadó taktikai szerepjáték. A történet vigaszt nyújt mindenkinek, aki szereti a szappanoperai bohóckodást vagy a tényleges politizálást tartalmazó cselekményt. Az egyedi pártválasztási rendszere is biztosítja, hogy minden különböző útvonalakra való kitérés jelentőségteljesnek tűnjön. A pixelanimációk a közelmúlt játékai közül a legjobbak közé tartoznak, a pályaművészet pedig teljes mértékben kihasználja a Final Fantasy Tactics külsejét. A taktikai rendszer nagyon egyszerűen megtanulható, de nehezen is elsajátítható. A játék közepén és végén megjelenő pályákkal még a régi taktika rajongók is meg fognak bajlódni, de a mesterséges intelligencia korrekt. Bónuszként a Triangle Strategy az a fajta játék, amelyet az első nekifutás után könnyen újra lehet játszani.

 

Játszható a következő rendszereken: Switch

Hozzávetőleges átlagos játékidő: 37 óra

Nos ezzel véget is ér a lista. Mit gondoltok van olyan 2022-es játék, ami megérdemli, hogy rajta legyen a listán, vagy esetleg a Call of Duty: Modern Warfare II-re és a Warzone 2-re vártok?

A Coca-Cola Pixel ízét láttad már?

Digitális ízű?! – A Coca-Cola bejelentette a “Pixel” ízű italát

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/forrás: Kotaku

×