Úgy tűnik, hogy a munkabeszüntetés, a tüntetés, és a szakszervezetek bevonása és alapítása megtették a hatásukat, és az Activisionnél is elkezdték értékelni a játéktesztelők munkáját.

Öt hónapnyi protezsálás és fáradhatatlan harc után komoly változásoknak néznek elébe az Activision Blizzard játéktesztelői. A kiadó teszterei még decemberben vonultak ki az Activision épületéből, majd tagadták meg a munkát a rossz munkabér és az elfogadhatatlan szerződések miatt.

A vállalat állítólag hónapokig hitegette béremeléssel és állandósítással az alkalmazottakat, akik végül nem kaptak mást, csak leépítést. A Blizzardot érő szexuális zaklatásos és diszkriminációs botrány azonban mindent megváltoztatott, amely egy hatalmas Microsoft felvásárlásba torkollott. Vélhetőleg ez is állhat a pozitív kicsengés mögött is, az Activision Blizzard ugyanis bejelentette,

hogy az Activision Publishing és a Blizzard összes ideiglenes és kontingens tesztelőjét teljes munkaidős alkalmazottá alakítják át és jelentősen megemelik a bérminimumukat is.

Ez összesen 1100 alkalmazottat jelent, akik mostantól kezdve 20 dolláros, vagyis körülbelül 7000 forintos órabérért dolgozhatnak. A QA dolgozók szerződését július 1-től módosítják, míg a béremelést szinte azonnali hatállyal, április 17-től megkapják. Mindezen túl, miután állandó alkalmazottaknak számítanak, megkapják a fejlesztőknek járó egyéb bónuszokat és plusz juttatásokat is, melyekre eddig az ideiglenes szerződésük miatt nem voltak jogosultak.

Ez pedig azt jelenti, hogy a tesztelők ismét teljes erőbedobással dolgoznak az Activision és a Blizzard fejlesztés alatt álló játékain, mint például a következő Call of Duty, vagy a Diablo IV. Mindezzel azonban még közel sem ért véget a mamutkiadó kálváriája, ugyanis több per is a levegőben lóg, melybe épp a hetekben csatlakozott egy nem kívánt újabb is. Mindezen túl az amerikai versenyhatóság is egyre fokozottabban vizsgálja a Microsoft 68 milliárdos felvásárlását is, amit akár meg is torpedózhatnak.

via – The Verge, Engadget

Ezeket az életveszélyes mobiltöltőket semmiképpen se használd

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×