Az Apple szerint az új update megoldást hozhat azoknak, akik érintettek az iOS 15.4 egyik legégetőbb problémájában.

Még március közepén élesedett az új iOS verzió, amelyik egy csomó izgalmas újdonság mellett hozott némi nem kívánt mellékhatást is. A iOS 15.4 telepítése után egyre-másra kezdtek el beszámolni arról, hogy gyorsabban lemerülnek a készülékeik, ami az Apple válasza szerint teljesen normális jelenség, és maximum 48 óra elteltével minden a helyreáll majd.

Sokaknál azonban a várakozás sem oldotta meg a problémát, így az almás vállalatnak mindenképpen a probléma körmére kellett hogy nézzen. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozhatta a felfordulást, egyesek szerint a ProMotion funkcióval ellátott iPhone modellek magas frissítési sebességével függhetett össze, de a visszajelzések alapján nem csak ezeket a típusú készülékek voltak érintettek.

Mindenesetre az Apple a napokban kiadott egy vészfrissítést, ami elméletileg megoldást nyújt a gyorsan merülő akkumulátorokra. Az iOS 15.4.1-et pedig érdemes is mihamarabb telepíteni, hiszen a merülés mellett egy sor kisegítő beállítást érintő hibát, illetve biztonsági réseket (pl.: AppleAVD) is kijavít.

Tehát, ha eddig esetleg azért nem telepítetted volna az iOS 15.4-et, mert hallottál a problémáról, akkor már nyugodtabban felfrissíthetsz rá. Ezeket az általános beállítások alatt a szoftferfrissítés menüpont alól tudod megtenni iPhone-on (és iPad-en), ezzel együtt pedig már az update-et kipipálhatod.

via – TechSpot, TechViral

Az Apple emellett olyan új szabályozást is behozott, amivel az iPhone lopásokat, csalásokat szorítanák vissza:

Ha ellopják vagy elhagyod az iPhone-od, az Apple mostantól duplán figyel rá

 

×