A mai napon csak két ország kapott egyedi doodle-t a Google-oldalán, az egyiket csak a magyar felhasználók láthatják.

A mai napon, 2022. április 3-án a rendszerváltás utáni 9. magyar országgyűlési választás miatt a Google is megváltoztatta a logóját. Azok, akik ezen a napon ellátogatnak a kereső kezdőlapjára, egy magyar zászlóval díszített urnába eső szavazólapot láthatnak.

Ezen a napon pedig valamennyi gamer is felkerekedik egy teljesen új küldetést teljesítendő, hogy ezzel is fenntartsa és aktívan hozzájáruljon a szüleink, nagyszüleink, dédapáink és dédanyáink által kiharcolt szabad, demokratikus választójog jelenéhez és jövőjéhez.

A Google magyar országgyűlési választásos logójára kattintva azonnal a legfrissebb hírekre navigál minket, ha pedig a keresőgombok alatti linkre bökünk, akkor a Nemzeti Választási Iroda holnapjára jutunk. Az NVI oldalán minden lényeges információt megtudhatunk, például hogy hol és hogyan szavazhatunk, de még a részvételi arányt is élőben követhetjük, akár egyéni választókerületekre lebontva.

Szavazni este 19 óráig bezárólag lehet majd.

A szabad választáshoz való joggal pedig nagyon is érdemes élni, hiszen tulajdonképpen ez a demokrácia egyik alapköve. Erre pedig még az ország legnagyobb játékosai és esportolói is buzdítanak, tedd a voksodat bárkire is, szóval ma ne ragadj hozzá a kontrollerhez-billentyűzethez:

Légy jó csapattárs és gyere el szavazni! – üzenik a magyar esportolók

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×