Az AMD a pletykák szerint kiad egy alacsony árkategóriás Radeon RX 6300 GPU-t.

A pletyka tegnap bukkant fel, miután Komachi Ensaka észrevette, hogy az AMD új modellel készül, az AMD szoftverében bevezetett változásoknak megfelelően. A pletykák szerint ez lesz a harmadik Navi 24 asztali GPU, az RX 6500XT és az RX 6400 után, utóbbi hamarosan megjelenik a piacon, miután januárban csendben elindult az OEM-ek számára.

Mint azt maga az AMD elárulta, a GPU Performance API már támogatja az új RX 6300 SKU-t a legújabb, 3.10-es verzióban. Ez az első közvetett megerősítése annak, hogy valóban készül egy ilyen asztali komponens. A changelog kifejezetten az RX 6300-at említi, és nem az RX 6300M-et, ami már elérhető a laptopokhoz.

A Radeon RX 6300 szinte biztosan a legalsó szintet fogja elfoglalni az egész RDNA2 termékcsaládban. Ez az alkatrész valószínűleg 2 GB-ra csökkentett memóriamérettel fog rendelkezni, ami a mobil megfelelője (RX 6300M) által jelenleg használt konfiguráció.

Az AMD esetleg a Stream Processzorok számának csökkentését is fontolóra veheti, de ez még lassabbá tenné az amúgy is lassú GPU-t, olyannyira, hogy inkább az APU-kat kéne fontolóra venni.

Íme az összehasonlítás:

Mit gondoltok mire használható mostanában egy ilyen kártya?

Saját magát buktatta le az Intel? – Ilyen erős lehet a flagship kártyájuk

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×