A Microsoft a hírek szerint azt tervezi, hogy a közeljövőben még jobbá teszi előfizetéses Xbox Game Pass szolgáltatását.

Úgy tűnik, hogy tovább bővül a jövőben az Xbox Game Pass szolgáltatás, talán pontosan amiatt, hogy a Sony is előállt előfizetéses terveivel. Ahogy arról nemrég a WindowsCentral is beszámolt, az Xbox Game Pass a „közeljövőben” új verziót kap, amit a Microsoft már egy ideje fontolgat.

Jön a családi csomag, amivel akár öt másik felhasználóval is megoszthatjuk az előfizetést, olcsóbban, mintha ennyi fiókot külön fizetnénk.

Ebben a csomagban mind az öt előfizető hozzáférhet a teljes játékkínálathoz, és együtt játszhatnak egyetlen Xbox Game Pass előfizetéssel. Semmiféle korlátozás nem lesz, kivéve, hogy az előfizetést csak az a felhasználó kezelheti, aki a családi csomagért fizet. Persze azt nem lehet tudni, hogy az eddigi csomaghoz jön egy családi előfizetés.

Akárhogy is, egy családi csomag bevezetése jó ötlet az Xbox Game Pass előfizetők számának növelésére, ami 2022 januárjában meghaladja a 25 milliót.

Drágább lesz, de még mindig megéri

Az Xbox Game Pass jelenleg havi 10 dollárba kerül,. az Ultimate verzió pedig havi 15-be, amivel hozzáférhetünk az multiplayerhez és néhány egyéb funkcióhoz. A családi csomag 15 dollárnál valamivel többe fog kerülni.

Az Xbox Game Pass óriási növekedést produkált az utóbbi években. Sikere meggyőzte a Sony Interactive Entertainment-et, hogy a PlayStation Plust átalakítsa egy Game Pass-szerű előfizetési rendszerré. Ennek ellenére a vadonatúj PlayStation Plus nem tartalmaz friss megjelenésű Sony játékokat, így ez a funkció kétségtelenül az Xbox Game Pass előnye.

Íme, minden a Sony szolgáltatásáról:

Itt a PlayStation új szolgáltatása: 700-nál is több játékot küldenek a Game Pass ellen

 

×