Hiába esett be a TheVR mutatója, még így is toronymagasan a magyar átlag fölött vannak. De nem behozhatatlanul, mint kiderült.

Valami történt. Lehet, hogy a kevesebb játékmegjelenés, lehet, hogy a jelenlegi kelet-közép-európai feszült helyzet tehet róla, de a magyar Twitch márciusban eléggé megfeneklett.

Mi több, talán még léket is kapott, ugyanis az összesített statisztikák alapján a magyar nyelvű adások a hónapban átlagosan mintegy 8,9%-kal csökkentek az előző 30 napos időszakhoz képest, ezzel arányosan pedig nemcsak a nézettségek, de a streamelt órák száma is azonos arányban esett vissza.

Ehhez a romláshoz pedig a TheVR nem kicsit járult hozzá sajnos, de legalábbis ennyire rossz időszakuk régen volt. Tulajdonképpen minden egyes mért szempontban nagyon komoly visszaesést tapasztalhatunk, átlagosan közel 20 százalékkal. Az átlagos nézőszám 4,1%-kal, a nézők által megtekintett órák száma 17,4%-kal, a teljes havi nézőszám 22,7%-kal, a legmagasabb egyidejű nézőszám 25,7%-kal, az új követők száma 30,9%-kal, míg a streamelt órákban 13,9%-kal estek vissza a 28 napos februárhoz képest – amikor (április 1-et is beleszámolva) 3 nappal élőztek kevesebbet.

Érdekesség, hogy a srácoknak még így is annyi megtekintett össz. óraszámot hoztak össze a nézőik (329.000 óra), amennyi idő alatt nem kevesebb, mint 3194-szer lehetne a kiegészítőivel együtt kijátszani a The Witcher 3-at. 

Ennek, mint már mondottam, számos oka lehet. Az egyik például hogy márciusban – leginkább egészségügyi problémák miatt – háttérbe szorultak a beszélgetős műsorok, de legalábbis nem úgy aránylott a többi típusú tartalomhoz, mint eddig. Vagyis a hónapban nem a beszélgetős jellegű műsorokból készült a legtöbb, hanem az Elden Ring végigjátszásból, ami a TheVR márciusi adásainak 44,9%-át tette ki a Twitch-en.

Csak ezután jönnek a ‘Talk Show és a podcastek’ típusú tartalmak, 20,2%-kal, ami egy átlagos hónapban elegendő lett volna, de mivel kevesebb játék jelent meg, ezért sokat pörgött az Elden Ring, amire a nézők úgy tűnik valamelyest ráuntak. Legalábbis ahhoz képest, hogy ez volt műsoron a legtöbbet, átlagos nézőszámban viszont csak a 6. lett. De legalább a legtöbb egyidejű néző az egyik ilyen stream alatt gyűlt össze.

Pedig az sem mondható, hogy a Happy Hour-ben ne lettek volna érdekes témák, szó volt például a propagandáról, de kitárgyalták azt az Apple eseményt is, amelyen bemutatták az olcsósított új iPhone SE-t, egy reggelen értekeztek a gyereknevelésről is, megbeszélték a Netflix legújabb jelszómegosztásos agymenését, de jutott hely még a bliccelés témájának is. Ezek a típusú tartalmak pedig nemcsak a Twitch-en, hanem a YouTube-on is jó eredményeket érnek el.

Apropó legtöbb egyidejű nézőszám! Nem sokszor fordul elő olyan a magyar Twitch-en, hogy ne a TheVR legyen a hónapos csúcson ebben a mért kategóriában, de márciusban ez is megtörtént. A TheVR-os fiúkat letaszították a trónjukról, helyükre pedig a hónapban különösen nagyot fejlődő Nerdhub került.

Míg Pisti az Elden Ringgel felállította a TheVR egyéni legjobbját a hónapban, addig Nerdhub a magyar nyelvterületet hódította meg a március 6-i hirtelen támadó 5415 fős nézősereggel. Hogy az egy konkrét esemény volt, vagy egy raid, azt sajnos nem tudom megmondani, mindenesetre a Nerd a hónapban – sem előtte, sem utána – még csak meg sem közelítette ezt a számot.

A második legtöbb nézőt egy adás alá csődítő egy egészen különös, ster0201 nevű csatorna volt, aki egész hónapban 12 órát streamelt, a legtöbbször azt sem tudni, hogy mit. Ha ezek a furcsaságok nem lettek volna, akkor a TheVR egészen biztosan a szokásos helyen végzett volna.

Persze a legtöbb megtekintett órát számláló tartalomgyártók még így is a srácok lettek, bár ez az ország legnagyobb Twitch-csatornája esetében nem újdonság, ahogyan a legtöbb átlagos nézőszámban is ők az elsők. De ezek csak a kötelezők.

Így vagy úgy, a TheVR ekkora statisztikai leromlás mellett is Magyarország legnagyobb és legnézettebb csatornája, Twitch-en innen és túl. Sajnos hasonló bezuhanásra a következő hetekben-hónapokban is számíthatunk, hiszen jellemzően az előttünk álló kopár időszakot nevezi a szakzsargon uborkaszezonnak.

Vagyis ilyenkor a szerény és kisebb volumenű megjelenések miatt az átlagos gamernek jut ideje visszamenőlegesen pótolni, míg a tartalomgyártók agyalhatnak, hogy ebben a sivatagos szárazságban a nagyobb címek hiányában mivel dobják fel a napokat. Ezzel szerencsére a TheVR-os fiúk egyáltalán nem szoktak bajban lenni.

Addig is, nézzétek bőszen az Aputestet, amiben Nessaj és Pisti alaposan kivesézik a márciusi felhozatalt:

 

Amin egy generáció nőtt fel – Játék készül a kultikus Egyszer volt… az élet rajzfilmből

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×