Scott Bennie a legnagyobb fejlesztők egyike olyan megismételhetetlen munkássággal a háta mögött, amire mindig emlékezni fogunk.

61 éves korában tüdőgyulladás szövődményei miatt elhunyt Scott Bennie fejlesztőlegenda, több ismert videojáték és táblás szerepjáték írója, producere és tervezője – erősítette meg a szomorú hírt a PCGamer Bennie hivatalos Facebook-oldala közlése alapján.

Mivel Bennie nem volt egy Romero, vagy Peter Molyneux-féle sztáralkat, sokan talán nem hallottak róla, pedig valószínűleg számos játékos kedvencéhez volt nagyon is sok köze. Csak az Interplay-nél eltöltött időszaka alatt producere és tervezője volt A Gyűrűk Ura első és második részének SNES-es adaptációinak, ő volt az írója a Star Trek Starfleet Academy, Star Trek: 25th Anniversary, a Starfleet Command játékoknak, illetve ő jegyezte az első két, kult-klasszikus Fallout remekművet is, melyekhez ezen túl pályákat és HUD-elemeket is tervezett.

Ha pedig Fallout: Bennie volt az, aki eredetileg előhozakodott a legendás Mysterious Stranger Perk ötletével, de őt tehetjük felelőssé a főhős hűséges társáért, Dogmeatért is. 

Emellett még olyan játékok fejlesztéséből is kivette a részét, a Descent, a Descent to Undermountain, a Stonekeep, a Champions of Norrath és az eredeti SimCity továbbfejlesztett CD-ROM kiadása.

A fejlesztőzseni nemcsak játékokkal, hanem asztali társasjátékok készítésével is foglalkozott. Táblás kalandokat írt a Dungeons & Dragons, a Champions, a Marvel Superheroes, a Mutants & Masterminds, valamint a Gyűrűk Ura és a World of Warcraft asztali megfelelői számára is.

Scott Bennie munkássága egyszerűen felbecsülhetetlen értékkel bír a videojátékos, a szerepjátékos, és a társasjátékos világban. Életműve megismételhetetlen és kitörölhetetlen, nélküle sokkal kevesebb lenne a „geek társadalom”. Köszönünk mindent,

nyugodj békében, mester.

Scott Bennie

×