Az MSI weboldala szivárogtatott.

Az elmúlt pár hétben megtudhattuk, hogy az Nvidia sikeresen kijavította a 3090 Ti BIOS és hardveres gondjait. Ennek köszönhetően március 29-én érkezhetnek is az első tesztek a nagyobb weboldalak, tartalomgyártók felületein. Elkerülhetetlen ilyenkor, hogy ne szivárogjon ki egy-egy kép vagy specifikáció valamelyik partner weboldaláról, természetesen ezúttal sem volt ez másképp. Két kérdés volt nyitott a start előtt: mekkora fogyasztással érkeznek a kártyák és milyen módon juttatja el ezt hozzájuk a tápunk. 

Az MSI-nek hála mindkettőre választ kaptunk, minden téren brutálisra sikerült a 3090 Ti!

A gyártó weboldalán felbukkant a 3090 Ti Suprim X változata az összes specifikációval együtt. Az előzetesen kiszivárgott 10752 CUDA mag és 24 GB-nyi VRAM is igaznak bizonyult. A fogyasztás tekintve túlszárnyalta a korábban tippelt 450 wattot a kártya, egészen pontosan a 480-as szám szerepel az MSI táblázatában.

Nem véletlenül sietett az Intel a friss tápszabványok megismertetésével, hiszen a 3090 Ti egy PCIe Gen 5 csatlakozóval érkezik. Mivel gyakorlatilag ilyen tápot nem találunk a piacon, ezért a gyártók egy PCIe Gen 5 <-> 3 db. „régi” PCIe átalakítóval próbálják addig kiküszöbölni a problémát, így a jelenlegi tápokkal is nyugodt szívvel meghajthatjuk a bestiát. A fenti galéria alsó sorában azt is megláthatjuk, hogy a 3090 Ti fizikai mérete (3.5 slot) is tekintélyt parancsoló, a bal oldalán virító 3090 szinte eltörpül mellette. A kártya ára egyelőre ismeretlen, de könnyen lehet, hogy a másfélmillió forintos határt is átlépheti majd hazánkban.

Forrás: Videocardz

20 év után érkeznek az újgenerációs PC tápok – A videókártyák itt sem kegyelmeznek

 

 

×