Kétség sem férhet hozzá, hogy Barry Keoghan egészen zseniális bohócherceg lesz a Matt reeves-féle Batman-univerzumban.

Az új Denevéremberes mozi kétségtelenül sikerként könyvelhető el, aminek folytatását tulajdonképpen már Matt Reeves rendező is belebegtette, de emellett egy Pingvinre fókuszáló spinoff-sorozat is készülőben van.

A The Batmannek ugyan megvannak a maga gyengeségei, ami miatt nem feltétlenül hivatkozhatunk rá, mint legjobb adaptációra, a színészek azonban egészen fantasztikusak a szerepeikben. Ez pedig Tim Burton és Christopher Nolan filmalkotásainak árnyékában egy óriási dicséret. Ez alól pedig olyannyira nincsen kivétel, hogy még azt is csak szuperlatívuszokban említhetjük, aki csak a film legvégén tűnt fel, akkor is mindössze néhány sejtelmes perc erejéig.

Pedig a Denevérember legádázabb nemezise eredetileg többet szerepelt volna, de végül, hosszas mérlegelés után úgy döntöttek a vágószobában, hogy nem volna értelme még ilyen hamar ellőni a Jokeres puskaport – főleg, hogy az előző sem sült el a legjobban. 

A kritikusok és a rajongók elsöprő elégedettségét látva viszont a Warner úgy döntött, hogy megmutatja a törölt, 5 perces Batman x Joker jelenetet, ami a teljes filmhez hasonlóan nemcsak hidegrázósan sötét és komor, de számos kultikus thriller stílusjegyét is felvonultatja (Bárányok hallgatnak rajongók előnyben).

A jelenetből viszont kiderül egy s más. Batman ekkor még javában nyomoz Rébusz után, Jokert pedig azért keresi fel az Arkham Elmegyógyintézetben, hogy kikérje a véleményét az ismert bizonyítékokról. Ekkor megtudhatjuk, hogy Jokert bizony maga Batman pofozta Arkhamig, és már egy teljes éve az első összecsapásuknak. A bohócherceget egy kifejezetten intelligens, de roppant labilis, egyébként tökéletesen képregényhű, de a Reeves-féle univerzumba beleillő figurának ismerhetjük meg, aki szerfelett jól szórakozik Batman Rébusszal való csatározásán. Viszont minden, amit az elébe rakott aktából felvázol, a film végén kiderül, hogy teljesen helytálló.

A kultikus karakter megformálója egyáltalán nem mellesleg Barry Keoghan, aki sokaknak ismerős lehet a Dunkirk, az Örökkévalók, vagy a The Green Knight filmekből, de feltűnt a Warner őrületesen sikeres katasztrófa-sorozatában, a Csernobilban is.

Ha még nem láttátok volna a The Batmant, akkor néhány hétig még be tudtok rá ülni a mozikban, ha pedig HBO Max előfizetők vagytok, akkor április 19-től a szolgáltatás kínálatában is meg fogjátok találni.

Mindeközben az is kiderült, hogy mit ábrázol az új The Witcher játék promóképe:

Egy teljesen új witcher iskola jön – A CDPR elárulta, hogy ez NEM egy macska medál

 

×