The_Reaper_CooL azok számára lehet ismerős, akik szeretik a magyarítással élvezni a játékokat. Az biztos, hogy sokat köszönhetünk neki.

Bármennyire is furcsa, ma is vanna olyanok (köztük én is), akik imádnak PC-s játékokat magyarítással élvezni. Mindig is tisztelettel tekintettem azokra, akik időt, energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy mások a magyar feliratok segítségével jobban értsék a játékok feladatait és történéseit. A Demon’s Souls, a Sekiro: Shadows Die Twice, a Dark Souls csak néhány olyan cím, amin The_Reaper_CooL dolgozott.

„A jó hír: 50% felett van az Elden Ring fordítása, csuhajja! A rossz hír: Leégett a házam” – írta saját blogjában TRC.

Gőz Richárd saját blogjában írt a tragédiáról és arról, hogy milyen nehéz helyzetbe került.

„Mármint ezt most nem poénból, nem hatásvadászatból vagy akármi írom, hanem full komolyan: 2022. március 16-án (azaz múlt héten szerdán) arra ébredtem, hogy anyám nagyon kiabál, hogy azonnal menjek segíteni. Nem tudtam, hogy esetleg a 85 éves nagymamám elesett vagy rosszul lett vagy ilyesmi történt, netán vele történt valami, ugyanis édesanyám több, mint 20 éve mozgáskorlátozott és a fél oldalára le van bénulva (agyvérzést kapott régebben). A helyzet valójában az volt, hogy a konyha felé tartva láttam, hogy hatalmas, a mellkasomig érő füst borít be mindent, és mindenhol lángok vannak” – írta.

Természetesen az ismert játékfordító és családja sok segítséget kap, ám sajnos átmeneti szállást csak júniusig kaptak. Aki úgy gondolja, hogy számára fontos a segítségnyújtás, vagy szeretné meghálálni az évek alatt létrejött kiváló magyarításokat, az most megteheti.

Ha segítenél, a 10700323-70096853-51100005 számlaszámra történő utalással megteheted, a közleményben tüntesd fel, hogy „Adomány”. Sok erőt és kitartást kíván a Leet.hu csapata TRC-nek!

Ezt láttad már?

27 év után a nyáron az Internet Explorer végre nyugdíjba vonul

 

×