Hivatalosan is véget ér egy korszak, amikor a jól ismert, de nem kedvelt Internet Explorer végre nyugdíjba vonul. Mutatjuk, pontosan mikor búcsúzik.

Az tény, hogy az Internet Explorert senki nem szereti böngészésre használni, már csak azért sem, mert lassú. Persze imádtam az ezzel kapcsolatos mémeket, amikor szegény Explorer mindig késve reagál valamire a többi böngészéhöz képest. Éppen ezért a Microsoft is úgy döntött, hogy ideje lemondani róla.

Az Internet Explorer 2022 június 15-én hivatalosan is eltűnik minden gépről.

Persze ez nem nagy újdonság, hiszen az igazság az, hogy tavaly óta tudtunk erről a 2022. júniusi dátumról, de a Microsoft most emlékeztetőt küldött, hogy mindenki tudja: igen, ez megtörténik.

Amint arról a PC Gamer beszámolt, június 15-én az asztali böngészőt eltávolítják a Windows 10 legfrissebb verzióiból – nem sokkal ezután érkezik egy frissítés a PC-kre, hogy megszabaduljon tőle. Ezt követően a Microsoft Edge váltja fel, amely a jövőben a Windows alapértelmezett böngészője lesz. Nyilvánvalóan ezután is azt a böngészőt lehet használni, amelyiket csak akarjuk, kivéve az Explorert.

Ha valaki esetleg még Windows 7-et vagy 8-at használ, ott az Internet Explorer jövő év januárjában szűnik meg.

A legendás böngésző először 1995. augusztus 16-án jelent meg. Alig lesz 27 éves, mire a kukába kerül, szóval nagyon hosszú időt élt meg. Hiányozni fogsz, régi barátom. Jah, nem ide…

Ezt láttad már?

Mostantól még jobban futnak majd a PS2-es játékok PC-n

 

×