Jelentős technikai változás előtt áll a legismertebb PS2 emulátor, ami már támogatja a DirectX 12-t és megszűnteti a 32 bites rendszert.

Azok számára, akik imádják a régi PS2-es játékokat, számos lehetőségük volt az évek során PC-n is élvezni azokat. Az emulátorok világa azonban nem mindig hozta el a megfelelő élményt, és a játékok nem mindig futottak megfelelően, nem beszélve a kontroller-támogatásról. Most azonban új szintre lép a PCSX2 szimulátor, ami

DirectX 12 támogatást kapott.

Ez, illetve a 32 bites rendszer támogatásának megszűnése lehetőséget ad a jobb teljesítményre bizonyos helyzetekben, bár ez azt is jelenti, hogy a régebbi PC-k nem fogják tudni kihasználni a PCSX2 új verzióinak előnyeit.

A PCSX2 fejlesztők régóta dolgoznak azon, hogy eltávolítsák a 32 bites támogatást az emulátorból. A régi PCSX2 verziók továbbra is elérhetők lesznek, ha az emulátort egy régebbi PC-n szeretnéd futtatni, de a 32 bites verzió elengedése lehetővé teszi, hogy a 64 bites fejlesztésre összpontosítsanak. Ez pedig lehetővé teszi a jobb teljesítményt is. A DirectX 12 jelenlegi állapotában még AMD hardveren is gyorsabb lehet, mint a Vulkan.

Valószínűleg még kell egy kis idő, amíg a DirectX 12 teljesen beépül a PCSX2 megfelelő kiadásaiba, mivel a fejlesztők azon dolgoznak, hogy az API hibáit kiküszöböljék.

Ez bizony azt jelenti majd, hogy a régi PS2 játékok még stabilabban és jobba futnak majd az emulátorban, a retro-játék rajongóinak nagy örömére.

Ezt láttad már?

EZ ÜTŐS LESZ: Brutális újdonságokkal készül Zsozeatya idén

 

×