Az elhivatott játékosok megtalálták a módját annak, hogyan cselezzék ki a Gran Turismo 7 bődületesen rossz mikrotranzakciós rendszerét.

Immáron szemernyi kétség sem férhet hozzá, hogy a Sony legújabb exkluzíva, ami egyben a platformján elérhető versenyjátékok zászlósa is, a Gran Turismo 7 a 2022-es év Battlefront 2-je. Azt nem tudni, hogy miféle döntés nyomán jutott ide a vállalat, mindenesetre egy alapvetően remek programot sikerült feláldozniuk a pénzéhség oltárán.

Értem én, hogy minden a biznisz, de mégsem elegáns egy teljes áron, 24.000 forintért kínált játékba úgy egyáltalán bármiféle mikrotranzakciót pakolni. Erre már számos példa állhatott a Sony agyasai előtt, valahogy mégis sikerült emellett dönteniük. Aztán jött a Battlefront 2-t idéző hidegzuhany, amikor kiderült, hogy a legjobb autók megszerzéséhez bizony sok tucat játékóra árán kifarmolt irdatlan mennyiségű játékbeli valuta szükségeltetik.

Ha nem teszik a rendszer? Semmi baj, ugyanezt a valutát kiválthatod valódi pénzzel is. Ismerős?

Hát naná hogy! Megdöbbenésemre azonban szembesülnöm kellett azzal, hogy bizony akadnak játékosok, akik ennek ellenére is kitartanak a játék mellett, maximum két verseny között minden idők legrosszabb PS-exkluzívjára pontozzák le. Köztük viszont akad olyan furfangos bitang is, aki kitalálta, hogyan cselezheti ki a Sony különösen bicskanyitogató módszerét – amit egyébként az 1.07-es frissítéssel még jobban megnehezítettek a megszerezhető pénzmennyiség lecsökkentésével.

Egy PSNProfiles felhasználó, Septomor ugyanis volt olyan agilis, és megírt magának egy egyszerű bot-szkriptet, ami játszik helyette a GT7-tel, amíg ő éppen sorozatot vagy filmet néz, Xboxozik, esetleg dolgozik. 

A trükk azonban az, hogy mivel a szkriptprogramot PlayStation konzolon nem lehet elindítani, mindenképpen PC-n kell beröffenteni a játékot a PS Remote Play funkción keresztül. Ezután pedig tulajdonképpen hátra is lehet dőlni, mivel a bot újra és újra lejátssza neked ugyanazt a versenyt, ezzel is sok-sok játékbeli valutát farmolva neked. Ez is ismerős?

Ezt a módszert egyébként sok évvel ezelőtt találták ki még az MMORPG-k legfényesebb korában, ugyancsak azért, hogy amíg a játékos AFK, addig menjen tovább az unalmas farmolás. Nagyon sokan például a World of Warcraftban is használták. Azt viszont már nem gondoltuk volna, hogy 2022-ben a Sony legnagyobb exkluzív versenyjátékában fogjuk viszont látni. Mondjuk ezzel rendesen be is árazta, és nem pont 24.000 forintra.

Septomor szerint az AFK bottal akár több szézezer kreditet is ki lehet szedni a játékból, amivel 63%-kal hamarabb lehet megszerezni a drágább járgányokat:

 

Borítókép: GamingBible

Ha viszont mindennek ellenére még vevő vagy a GT7-re, akkor malacod van, mert a Sony most egy nyereményjátékot is meghirdetett:

 

 

×