Ha nem kapcsoltad volna még be a Facebook pár hónappal ezelőtt életbe lépett kötelező biztonsági beállítását, akkor jobb, ha mielőbb túlesel rajta.

A Facebook még tavaly vezette be az új, állítólag a hackerek számára kiemelt célpontként tetszelgő profilok védelmét segítő biztonsági funkcióját, a kétfaktoros azonosításra épülő Facebook Protectet. A funkciót azóta fokozatosan egyre több felhasználónak kell bekapcsolnia, amit a közösségi portál drasztikus megoldásokkal próbál nyomatékosítani.

Aki nem kapcsolja be a Facebook Protectet, azt záros időn belül kizárják a saját profiljából.

A Meta előbb egy emailt küld a beállítás aktiválásáról, amelyben hangsúlyozza, hogy ha nem tesz ennek eleget, akkor az illetőt nem engedik belépni a fiókjába. Erre általában bőven hagynak elég időt és még a linket is csatolják hozzá, a gond csupán az, hogy az emberek többsége el sem olvassa az üzenetet, mert azonnal megy a spam mappába. Ez pedig nem a véletlen műve, a Facebook üzenete ugyanis formailag pontosan úgy néz ki, mintha az adathalász csalás lenne.

Pedig sajnos a [email protected]-ról érkezett mail nagyon is valódi, ahogyan annak tartalma is. Ha valaki a közelmúltban kapott ilyen üzenetet, annak március 17-ig volt lehetősége beállítani az FB Protectet és a kétfaktoros azonosítást. Aki viszont még nem találkozott vele, de kezel valamilyen Facebook-oldalt, esetleg nagyobb követőbázissal rendelkezik, akár elébe is mehet.

Ehhez nem kell mást tenni, mint bemenni a Facebook alkalmazás vagy asztali oldal menüjében a Beállítások és adatvédelem menüpontba, ahol a Beállítások ellenőrzése fül alatt csekkolhatjuk, hogy mi hibádzik (ez általában a kétfaktoros azonosítás szokott lenni). De akár rögtön pótolhatjuk is a ‘Biztonság és bejelentkezés’ alatt, amely menüpont alján azt is ellenőrizhetjük, hogy jött-e (bármilyen) üzenet a Facebooktól.

Hangsúlyozandó, hogy ez valóban nem spam vagy átverés. Egyre többen számolnak be arról, hogy a közösségi portál valóban kizárta őket a profiljukból, amíg nem pótolják a kötelező biztonsági beállítást.

via – The Verge, TechViral

Készítheted a pénztárcád, ha megosztod a családdal vagy a haverokkal a Netflixed

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×