A Coub napokon belül bezárja kapuit. Ne felejtsd el lementeni a videóidat – erre figyelmeztet az oldal minden felhasználót.

Bizonyára minden magyar ismerte és szerette a Coub videómegosztó oldalt, ahol rövid, de annál frappánsabb és viccesebb videókat lehetett megosztani. Több tartalomgyártó építette fel kezdetben a profilját arra, hogy Coub-reakciós videókat készített. Ezen felül a rajongók is kiélhették magukat, hiszen kedvenc videósukról, streamerükről készíthettek rövid poénokat, mi sokszor még a tartalomgyártókhoz is eljutott.

Azonban a Coub.com április 1-jén hivatalosan is megszűnik.

Addig persze az oldal rendesen működik, ám már most arra figyelmeztetnek, hogy ideje lementeni a korábban feltöltött videókat.

De miért szűnik meg?

A Coub szolgáltatás bezárását az oldal tulajdonosa, a Komitet kezdeményezte. A videómegosztó oldal pontosan tíz éve indult, 2012 áprilisában. A Coubot Anton és Igor Gladkoborodov, valamint Mihail Tabunov készítette, céljuk pedig egy olyan oldal volt, ahová rövid, de végtelenített videókat lehet feltölteni.

2020 elején azonban elfogyott a forrás a fejlesztésre, így a Komitet megvásárolta. Néhány hónappal később a cég egyik társalapítója, Vlad Ciplukhin bejelentette, hogy szándékában áll eladni a Coubot, mivel a szolgáltatás nem illett bele a fejlesztési stratégiájába. Online források szerint 2021 decemberében az oldal körülbelül havi 3 millió felhasználóval számolt. Valószínűleg ez a szám nem győzte meg a Komitetet arról, hogy érdemes lenne fenntartani az oldalt.

Pedig szerettük

Valamiért a magyarok körében igen népszerű volt a Coub, sőt különös mém-platformmá alakult. A Coub videók mindig viccesek, frappánsak voltak, olyannyira, hogy több tartalomgyártó készített Coub-reakciós, illetve elemző videókat. Talán sosem fogjuk elfelejteni Zsozeatya Coub videóit, melyeken annyit nevettünk.

 

És persze ne feledjük az, amikor a TheVR Nessaj Coub videójára reagál.

 

Te miért szeretted a Coubot?

Ezt láttad már?

Nagy teljesítmény, nagy villanyszámla – Durva fogyasztása lesz az RTX 40-es szériának

 

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×