A kínai vámtisztek elfogták a Walking Mannek becézett férfit, aki 160 Intel processzort vitt volna át a határon illegálisan.

Az utóbbi időben az egyre fokozódó chiphiány miatt egyre nehezebb processzorhoz jutni (legalábbis a jól megszokott áron) ezen a bolygón, bármilyen generációról is beszélünk. Így aztán nem meglepő, hogy egyre gyakoribb a csempészet, és az illegális eladás, sőt még a hamisítás is.

Nemrég egy férfi 160 Intel CPU-t próbált átvinni a határon – sikertelenül.

A kínai vámtisztek arra lettek figyelmesek, hogy egy férfinak igen furcsa a járása, ezért kapta aztán a Walking Man becenevet a neten. Mivel furcsán járt, a vámtisztek félrehívták és átkutatták. Kiderült, hogy számos 11. és 12. generációs Intel CPU, sőt összecsukható telefon is van nála – írja a TweakTown.

Miután átkutatták, kiderült, hogy a 160 processzor és a 16 telefon a vádlijára, a derekára, és a hasa belső oldalára volt felragasztva, szigszalaggal. A férfi így próbálta a processzorokat és a telefonokat átcsempészni a határon. Különös, hogy a fémdetektorig el sem jutott, már a járása lebuktatta. A férfi ellen eljárás indult.

Egyébként még hivatalos cég is megkísérli becsapni a vámosokat:

Lebukott az egyik nagy VGA gyártó – Több millió dollárnyi videókártya akadt fent a vámon

 

×