Egy újabb kutatás világít rá arra, hogy a női gamerek bizonyos okokból eltitkolják a nemüket játék közben. Nem is kevesen teszik ezt.

Egy 2021-es tanulmány kimutatta, hogy csaknem 81 millió gamer vallja magát nőnek, ami azt jelenti, hogy a világ játékközösségének 45%-a nőkből áll. Ennek ellenére egyes kutatások felhívják a figyelmünket arra a rideg valóságra, hogy a női játékosok megdöbbentő arányban tapasztalnak szexizmust az interneten. Miközben a gamerek jelentős százaléka vallja, hogy kortól, nemtől és fajtól függetlenül befogadó közösséghez tartozik, a valóság néha teljesen más.

A 2022-es Nemzetközi Nőnap előtt a FandomSpot kutatást végzett, és megkérdezte a női gamereket.

Az egyik legmeglepőbb dolog, amit megtudtak, hogy a női gamerek háromnegyede (76%) elrejti a nemét online játék közben. Ha arra alapozzunk, hogy hány női játékos van az Egyesült Államokban, akkor masszívan 60 millióan álcázzák nemüket online játék közben. Az indokok nem meglepők:

  • A válaszadók 93%-a szexuális zaklatást tapasztal a játékostársaktól.
  • A nemét az interneten álcázók több mint fele (53%) bevallotta, hogy kifejezetten férfias hangzású vagy kétértelmű álnevet használ.
  • A női játékosok csaknem egyötöde, aki bevallotta, hogy álcázza nemét az interneten (19%), nem tudja elképzelni, hogy egyhamar leleplezze, hogy ő valójában nő.
  • Csak minden ötödik nő (22%) érzi jól magát, ha játék közben mikrofonon keresztül cseveg más játékosokkal
  • A női játékosok negyede (25%) abbahagyta a játékot online zaklatás miatt
  • A női játékosok 70%-a egyetért azzal, hogy gyakrabban tapasztalnak zaklatást, mint egy évvel korábban.

A nők tehát  szeretnek játszani, de úgy érzik, álcázniuk kell a nemüket, hogy tisztességesen bánjanak velük.

A kutatás eredményeinek megosztásával természetesen fel szeretnénk hívni a figyelmet erre a problémára, ami reméljük a gamer világ növekedésével szép lassan eltűnik majd.

A női Warzone streamereket láttad már?

Nem csak a pasiké az FPS-világ – Női Warzone streamerek külföldön és itthon

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×