Valami nagyon készül Phil Spencerék boszorkánykonyháján, már csak azt kell megfejtenünk, hogy pontosan mi.

Sokaknak talán furcsa lehet, hogy az Xbox Series-konzolgeneráció kezdetén már szóba kerül egy következő Xbox, de érdemes tudni, hogy a gyártók szinte azonnal a kurrens játékgépek megjelenésekor elkezdenek dolgozni az új masinákon.

Ez minden bizonnyal most sincsen másként, vagyis a Sony és a Microsoft is már azon a PlayStation-ön és Xboxon ügyködik nagy titokban, melyek valószínűleg csak pár év múlva kerülnek bejelentésre. Hogy ezek egy újabb generációs konzolok, esetleg ismét fél-generációs megoldások lesznek, azt nem tudni, de hogy már agyalnak rajtuk, az egészen biztos.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft lebukhatott az újabb Xboxával, amely a „Keystone” kódnév alatt készülhet. 

Ami érdekes lehet a Tero Alhonen által elsőként kiszúrt Xbox-kódnévben, hogy közvetlenül az Xbox_Durango és az Xbox_Scarlett alatt van, melyek egy-egy generációs alapgépet jelölnek. A Durango például az Xbox One fejlesztési elnevezése volt, Scarlettnek pedig az Xbox Series gépcsaládot hívták. Az viszont még különösebb lehet, hogy a fél-generációs gépek és a Seriesen belüli konzolok kódnevei nincsenek a listán (Scorpio, Anaconda, Lockhart), ami arra utalhat, hogy a Keystone akár a következő Xbox-generációt jelölheti.

De nem csak konzol lehet!

A Microsoft ugyanis a gaming jövőjét teljesen egyértelműen a játékstreamingben látja, amit úton útfélen hangoztatnak is. Ennek lehet egy nagyon fontos alapköve a már ideje pletykált tévéokosító kütyü, amit a készülékbe dugva azonnal elérhetővé és játszhatóvá teszi a Game Pass teljes kínálatát. Ez tulajdonképpen hasonlóan működne, mint az NVIDIA Shield vagy a Chromebox (Stadia), csak ezekkel ellentétben a pendrive méretű eszköz egy felhőn keresztül működő Xboxot varázsolna a tévére.

Hogy pontosan mi lehet az Xbox Keystone, azt egyelőre nem tudni (személy szerint ez utóbbit tartom valószínűbbnek), biztosat majd csak akkor fogunk tudni mondani, ha már hivatalosan is bejelentették.

Nincsenek határok: Mostantól már a Windows is telepíthető a Steam Deckre

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×