Szivárgások azt állítják, hogy a DG2-512 GPU-n alapuló Intel ARC Alchemist kártyák leghamarabb nyáron várhatóak.

Igor Wallossek a legfrissebb információkkal rendelkezik a prémium kategóriás Arc Alchemist videókártyákról, amelyek most állítólag május és június között kerülnek piacra.

Hivatalosan az Intel eddig csak annyit erősített meg, hogy az asztali Arc videokártyák a második negyedévben várhatók, de konkrét dátumot nem közölt.

A késés okát nem közölték, de általánosan elterjedt vélekedés szerint az Intel még finomhangolja a grafikus vezérlőket. Az Intel minden bizonnyal nem szeretné optimalizálatlan meghajtókkal bemocskolni a nagy várakozással várt belépését az asztali GPU-k piacára.

A vállalat dolgozik a szuperfelbontású XeSS technológiáján is, amelyet az Arc GPU-k fognak használni, azonban néhány új játékdemón kívül semmilyen frissítés nem érkezett azóta, hogy az Intel először megerősítette, hogy dolgozik ezen a technológián.

„Több különböző forrásból is értesültem egy újabb Intel kártya halasztásáról, legalábbis ami az SKU 1-3, azaz a három nagy teljesítményű modellt illeti. Jelenleg egybehangzó pletykák szerint az első modellek 2022. május 2. és 2022. június 1. között fognak megjelenni”. – Igor Wallossek, Igor’sLAB.

Igor azt állítja, hogy az SKU 1-3 az idei év 18-22. hetéig késik. Ezek a SKU nevek a DG2-512 GPU-n alapuló, SOC1 néven is ismert csúcskategóriás modellekre utalnak. Jelenleg nem világos, hogy hány SKU fog megjelenni, de legalább két modellre számítunk: A780 és A580, mindkét nevet még nem erősítette meg az Intel.

A jelenleg pletykált asztali Arc Alchemist GPU-k sora öt SKU-t tartalmaz, ugyanannyit, mint a mobil változatok. Az SOC2 GPU körül még mindig van némi zavar, mint például a maximális memóriabusz szélessége (96 vagy 64 bites) és az összes SOC1 modell pontos EU (Execution Unit) konfigurációja (asztali 512/448/384 vs. mobil 512/384/256).

Az AMD frissített videókártyái hamarabb érkeznek.

Az AMD frissített RDNA2 videókártyái már jövő hónapban érkezhetnek

https://leet.hu/nonap/forrás: VideoCardZ

×