A zsarolócsoport, amelyik állítólag az NVIDIA szervereit hackelte meg, most kiadott egy teasert a Samsung szervereiről kiszivárgott első információkkal.

Ugyanaz a hackercsoport, amelynek 2 héttel ezelőtt sikerült behatolnia az NVIDIA szervereire, most a Samsung bizalmas adatait kezdte el kiszivárogtatni. A csoportnak sikerült akár 1 TB adatot megszereznie az NVIDIA szervereiről, és már a DLSS technológia forráskódját is nyilvánosságra hozta. A sikertelen váltságdíjkérés és az NVIDIA együttműködésének hiánya után a csapat most megpróbálja eladni az ellopott információkat egy harmadik félnek, beleértve a kriptopénz-bányászat hash-arányának korlátozását.

Nem említik, hogy a csoport konkrétan mely Samsung szervereket vette célba, de megemlítik a Samsung szerverekről ellopott adatokat.

LAPSUS$ a Samsung hackeléséről, Forrás: @vxunderground

A LAPSUS$ a teaser közzététele után a következő leírást adták az ellopott adatokról:

  • a Samsung TrustZone környezetébe telepített minden olyan Trusted Applet (TA) forráskódja, amelyet érzékeny műveletekhez (pl. hardveres titkosítás, bináris titkosítás, hozzáférés-szabályozás) használnak.
  • az összes biometrikus feloldási művelet algoritmusai
  • a bootloader forráskódja az összes legújabb Samsung készülék esetében
  • bizalmas forráskód a Qualcommtól
  • a Samsung aktiválási szervereinek forráskódja
  • a Samsung-fiókok engedélyezéséhez és hitelesítéséhez használt technológia teljes forráskódja, beleértve az API-kat és szolgáltatásokat is

Ha ez az állítás igaznak bizonyul, akkor a Samsungot súlyos adatszivárgás érte, amelynek súlyos biztonsági következményei lehetnek mind a vállalatra, mind a partnereire (például a Qualcommra) nézve.

 

Mivel a váltságdíjról nem tettek említést, sőt a Samsunggal semmilyen formában nem is foglalkoztak, úgy tűnik, hogy a Samsung vagy nem teljesítette a zsarolócsoport követeléseit, vagy nem volt hajlandó eleget tenni a feltételeknek.

Ha lemaradtál róla.

A hackerek már az Nvidia DLSS forráskódját is kiszivárogtatták

https://leet.hu/nonap/forrás: VideoCardZ

×