Ahogy a jelenlegi válság kibontakozik Oroszország és Ukrajna között, az egész világ különböző módokon szembesül a háború következményeivel.

Természetesen az emberek biztonságát fenyegető veszély a legfontosabb kérdés egy háború kapcsán, de a helyzet az, hogy természetesen sok másra is kihat. Az utóbbi napokban szinte minden videojáték-ipari szereplő lépéseket tett, hogy szankcionálja Oroszországot. Játékokat tiltottak le, elérhetetlenné tették a filmeket stb. A gazdaságra gyakorolt ​​hatás tehát a játékokat is befolyásolja.

Az egyik ilyen játék az Escape from Tarkov, melyet az orosz Battlestate Games stúdió fejleszt.

Illusztráció

Ami egyedivé teszi az alapvetően lövöldözős játékot, hogy a játékon belül egy olyan gazdasági rendszer működik, mely szorosan kapcsolódik a való világhoz. A játékon belüli kereskedés ugyanis úgy ingadozik, ahogy a való világban is.  Amint arról a The Loadout beszámolt, a jelenlegi orosz szankciók miatt a játék gazdasága teljesen összeomlott.

A világ nagy része Oroszországot szankciókkal sújtotta az invázióra válaszul, az ország bankjait kivonták a globális fizetési rendszerből, az orosz valuta, a rubel értéke nagymértékben csökkent – ​​ 30%-kal.

Így Tarkovban is csökkent az értéke.

A játék piacterén most úgy tűnik, hogy az összes felszerelést és fegyvert euróért, dollárért, a rubelen kívül minden más valutáért árusítják. Jelenleg az orosz valután eladni nem éri meg, a játékosoknak alkalmazkodniuk kellett. Ez jelentősen befolyásolta az új játékosokat, akiknek erre nincs sok alternatívájuk. A játékban az olyan fegyverek, mint az AKS-74UB és az AK-74M, 37%-kal, illetve 21%-kal estek vissza a múlt héten.

Nem valószínű, hogy ezzel a fejlesztők tudnak mit kezdeni. Magától értetődik azonban, hogy az orosz-ukrán válság körül sokkal nagyobb problémák vannak jelen, mint a videojátékok-piacára gyakorolt ​​hatás.

Ezt láttad már?

Jobb lesz, mint a Game Pass? – Ennyibe kerülhet majd az új PlayStation előfizetés

×